Objavljena kompilacija „Tvoja pesma, Vol,1“

Izabrani pobednici su sa svojim pesmama zastupljeni na digitalnom izdanju „Tvoja pesma, Vol. 1“ koje je od 23. jula dostupno na svim striming servisima.

Svi autori zastupljeni na ovoj kompilaciji su dobili mogućnost da u profesionalnom studiju snime pesmu koju su u demo verziji poslali, a novosadska grupa Gift osvojila je glavnu nagradu – kompletno snimanje albuma o trošku organizatora konkursa.

Gift je izlazak albuma „U senci grada“, najavio objavom duplog singla „Displej“ i obradom klasika Josipe Lisac „Gdje Dunav ljubi nebo“.

Za svoju muziku Filip Marić inspiraciju crpi iz grungea, ambijentalne muzike, alternativnog R&B-ja i soula. Na taj način pokušava da napravi svoj muzički izraz. Njegova pesma „Đavolje igre“ govori u korist Filipovoj težnji ka apsolutno otvorenom umu i muzičkim eksperimentima.

Filip, koji inače živi i radi u Tuzli, kaže „Ova pesma je moj prvi korak u neko ozbiljnije i zrelije delo. Obrađuje tematiku unutrašnje borbe sa anksioznošću. U njoj je „đavo“ metafora tog unutrašnjeg glasa koji ti govori da nešto ne možeš i da nisi dovoljno dobar.“

 
Aleksandar Bogdanović – Ćufi dolazi iz Čajetine, a živi u Novom Sadu. Nastupao je sa rok i pop bendovima, kao i samostalno. Sarađivao je sa novosadskim simfonijskim orkestrom, Dudom Bezuhom, sa muzičkom školom „Kulturno sklonište“, kao i sa prijateljima na muzičkom projektu zvanom „Silverhand Project“. Na kompilaciji „Tvoja pesma, Vol. 1“ Ćufi je zastupljen pesmom „Korak unazad“.

„Što se tiče daljeg autorskog rada, postoje gotove pesme koje će biti objavljene u narednom periodu i koje su u nekom sličnom stilu. To je primarno gitarska muzika, koja vuče uticaj iz raznih žanrova. Nešto bih objavljivao kao solo autor, nešto sa bendom, ali o tom potom,“ kazao je Ćufi povodom objave ovog singla.

Grupa Reci cimet je nastala decembra 2016. godine kao rezultat višegodišnjeg druženja i sviranja četiri prijatelja iz Prve beogradske gimnazije. Bend je 2019. godine bio finalista „Bunt rok festivala“ gde je dobio pozitivne kritike. Bend trenutno radi na materijalu za debitantski album. Pesma „Bog između pesama“ je izabrana za treću pesmu na kompilaciji.

„Ova pesma je jedan od fragmenata slike mladog uma koji uporno pliva uzvodno kroz brzake 21. veka, a koja će biti upotpunjena završetkom debitantskog albuma. U toj slici, „Bog između pesama“ se izdvaja kao najintimniji fragment kolektiva zbog čega je i dobro ušuškan u metaforično ćebe,“ izjavio je bend.

Kompanije Mascom i Tin Drum Music, koje su prošle godine pokrenule nagradni konkurs, kažu: Projekat je prvobitno nazvan „EKV: Tvoja pesma“, a nastao je u cilju pružanja pomoći muzičarima čiji je rad praktično onemogućila pandemija virusa Covid-19, ali i podsticanja muzičkog stvaralaštva, koji bi svojim kvalitetom i vanvremenskim porukama koje šalje, bio na tragu kreativnosti i umetničkog potencijala koji je, zajedničkim zalaganjem svojih članova, imala legendarna beogradska i jugoslovenska rok grupa Ekatarina Velika.

Realizaciju ovog konkursa je iniciranjem privremene mere zabrane njegovog održavanja, opstruisala Zadužbina Milana Mladenovića, koja se tom prilikom pozvala na to da su oznaku „EKV“ zaštitili kao sopstveni robni žig. Uprkos ovim neočekivanim preprekama, naše kompanije nisu želele da odustanu od sprovođenja zacrtanih afirmativnih ciljeva, što je rezultiralo promenom naziva konkursa i korekcijom njegovog koncepta.

Iako je navedenu privremenu meru nadležni sud ubrzo ukinuo, čime su otklonjena i sva ograničenja za korišćenje oznake „EKV“ u okviru naslova konkursa, ipak smo odlučili da ostanemo pri nazivu „Tvoja pesma“, koji u fokus naše ideje stavlja muzičare i njihove fenomenalne autorske radove."

Kompilacija „Tvoja pesma, Vol. 1“ je predstavljena i video spotom za Ćufijevu pesmu “Korak nazad” .

Autor vijesti Ljubomir Radovanović

Korisnici
Logovanje korisnika