Novi singl i video  spot  „I DON’T CARE” objavljen je danas!

2CELLOS slave desetogodišnjicu postojanja novim albumom DEDICATED  najavljenog za objavljivanje 17.septembra.

Milijarde audio strimova, bezbrojni rasprodati koncerti i milioni fanova širom sveta -  to je rezultat  deset godina postojanja 2 CELLOS. Hrvatski duo čelista, Luka Šulić i HAUSER,  danas je najavio svoj šesti studijski album Dedicated, koji će izaći 17.septembra za Sony Masterworks. Dedicated slavi prvu dvocifrenu godišnjicu, a sam naslov sugeriše ne samo odanost ovoga dvojca jedno drugom i njihovoj  grupi, već i njihovim fanovima, njihovom instrumentu i stilu sviranja koji neguju.  Istovremeno, novi album je ujedno  najava Dedicate  turneje koja će početi marta sledeće godine u Americi (datume možete videti ovde ), a nastaviće se, zatim, širom sveta.

Uporedo sa najavom izlaska novog albuma i buduće turneje, 2CELLOS su danas objavili novi singl, „I Don’t Care” , elegantnu obradu hita  Ed Sheeran-a, a pesmu prati  video spot  koji sadrži posebne i nikada ranije objavljene trenutke iz desetogodišnje karijere ovog dua. Pogledajte spot  ovde.

Sa budućeg albuma  2CELLOS su već objavili dva singla/spota; „Demons” i „Livin’ on a Prayer”  uzbudljive obrade hitova Imagine Dragons i Bon Jovi.

Odmor od 2CELLOS, Luka i Stjepan su iskoristili da ispune lične snove i da se opuste, a tokom globalne pandemije nisu gubili vreme, već su radili na album Dedicated.  Kao i uvek, kada je odabir pesama u pitanju, odnosno aranžmani istih,  oslonili su se na sopstveni osećaj, a u selekciji pesama odabranih za novi album, nalazi se numere Guns’n’Roses, ali I Billie Eilish.

„Odmori dobro dođu za refleksiju”, kaže HAUSER  i dodaje „Osvrnuli smo se na ono što smo do sada uradili i  tražili pravac kojim želimo da idemo  ubuduće. Mnogo smo proputovali  i mnogo radili, do sada nismo imali vremena za ovako kvalitetnu pauzu. Sve je sada daleko jasnije”.

„Uvek smo planirali da napravimo comeback, a novom albumu smo prišli sa svežom energijom i svežim pristupom. Već dve godine nismo svirali, jedva čekamo da se vratimo na scenu!”, dodaje Luka Šulić.

Na budućem albumu Dedicated  2CELLOS istražuju veoma raznovrstan muzički katalog od Lady Gage do Aerosmitha, od Beyonce do Simona i Garafunkela.:

„Kada nas slušate, nadamo se da shvatate u potpunosti koliko je čelo raznovrstan i moćan instrument na kome se može svirati  najnežnija balada, savremena melodija, ali i najteži rok zvuk. Zvuk čela  vas pokreće i dotiče na način koji je podjednako nežan i moćan.  Poseduje čitavu lepezu emocija, od najveselijih do najtužnijih.Pokušavamo da vam pružimo iskustvo koje nećete doživete nigde drugde ”, objašnjava HAUSER

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika