DaBaby je izbačen sa mnogih festivala

Rep zvezda se na kraju izvinila publici.

Prošlog smo tjedna izvještavali o reakcijama zvijezda na homofobne komentare mladog repera Jonathana Lyndale Kirka, kojeg svijet zna kao DaBaby. Cijela priča nije stala na ovome, DaBaby je izbačen s nekoliko velikih festivala, a na kraju je došla i njegova  isprika preko društvenih mreža.

Početak priče na Rolling Loud festivalu

Svoju je homofobnu narav DaBaby pokazao na Rolling Loud festivalu, na kojem je, usred svog nastupa, izrekao nekoliko neukusnih rečenica koje su išle na ljude zaražene HIVom/AIDSom, osobe zaražene bilo kojom drugom spolno prenosivom bolesti i osobe homoseksualne orijentacije.

Nakon svog nastupa, upalio je Instagram Live u kojem je govorio da su u njegovom nastupu uživali ljudi svih seksualnih orijentacija. Kasnije je iz skandala kojeg je stvorio, izvukao svoju korist, objavio pjesmu i videospot “Giving What It’s Supposed To Give” koja je trebala biti svojevrsna isprika svim ljudima koje je uvrijedio. U spomenutom spotu prikazuje natpise na kojima piše “AIDS”, a na samom kraju videa, u bojama duge, piše: “Ne borite se protiv mržnje, mržnjom. Moje isprike što sam bio ja, na isti način na koji vi želite slobodu da budete vi”. Ovime je DaBaby dao naslutiti da još uvijek stoji iza svojih homofobnih komentara.

Isprika DaBabyija

Nakon svih izbacivanja s festivala i gubitka ogromne količine novca koje je trebao zaraditi upravo tim festivalima, DaBaby se ispričao. U najnovijoj objavi na Instagramu, ispričao se svima koje je povrijedio, vrlo je jasno i da je razlog ne samo “cancel kultura” javnosti već otkazivanja bookinga velikih festivala koji znače i gubitak tih ogromnih honorara.

Podsjetimo se, nekoliko dana ranije, izbacio je pjesmu u kojoj govori da je “samo bio on”, što direktno znači da svoje sporne komentare ne smatra krivima. Posljednja točka na i koju je DaBaby dao ovoj situaciji objavom na Instagramu, ipak se čini kao pokušaj izglađivanja priče, a sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, ovo mu neće biti dovoljno za ponovni povratak na scenu slavnih.

Izvor: Muzika.hr

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika