Basista grupe The Cure najavio odlazak iz benda!

Simon Gallup najavio je u subotu da napušta bend nakon skoro 40 godina sa goth-rock legendama.

„Teškog srca izjavljujem da  više nisam član The Cure-a!  Sretno im svima”, napisao je Gallup na Facebooku. Na pitanje obožavaoca da li je izlaz povezan sa zdravljem, Gallup je odgovorio: Dobro sam ... samo mi je dosta izdaje."

Gallup, koji je zajedno sa svojim kolegama iz benda The Cure primljen u Kuću slavnih Rock and Roll -a 2019. godine, takođe je obrisao sopstveni Tvitter nalog.

Iako Gallup nije bio osnivač grupe The Cure, pridružio im se ubrzo nakon objavljivanja debi albuma grupe Three Imaginary Boys iz 1979. godine, na kojem je nastupio basista Michael Dempsei. Gallup se pojavio na sva tri albuma u ​​„Dark Trilogy“ The Cure –a,  Sedamnaest sekundi  1980 -ih, Vera 1981. i Pornografija iz 1982. - pre nego što su napetosti sa Smitom dovele do njegovog izlaska iz Cure -a 1982.

Dve godine kasnije, nakon što je The Cure objavio The Top bez Gallupa, Smith je zatražio od basiste da se ponovo pridruži grupi 1984. godine, što je ovaj  i učinio; Gallup je od tada ostao basista benda. Poslednji studijski album benda bio je 2008 „Dream“.

U intervjuu za NME 2019, Smith je govorio o Gallupovoj važnosti za bend. „Za mene je srce benda uvek bio Simon  i on je uvek bio moj najbolji prijatelj. “, rekao je Smith.

„Imali smo nekoliko teških perioda tokom godina, ali smo uspeli da održimo jako prijateljstvo koje je proizašlo iz tog zajedničkog iskustva iz tinejdžerske dobi. Kad imaš takve prijatelje, posebno toliko dugo, trebalo bi nešto zaista izvanredno da se to prijateljstvo raskine. "

Očigledno je da su se prilike u medjuvremenu promenile, čim je Simon doneo ovakvu drastičnu odluku, na veliku žalost miliona poštovalaca ove čuvene britanske grupe.

Na linku ispod je snimak nastupa grupe The Cure na Exit-u 2019. Godine

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika