Solo album frontmena 5 SECONDS OF SUMMER

Luke Hemmings je upravo objavio debi solo album ,,When Facing The Things We Turn Away From” (Arista Records).

25-godišnji muzičar i član pop rock fenomena, benda 5 Seconds Of Summer, koautor hitova ,,Youngblood'',  ,,Teeth'', ,,Want You Back’' i ,,Lie To Me'', svoj solo rad do sada je predstavio singlovima ,,Motion'' i ,,Starting Line”, a uz ove dve pesme na njegovom prvom solo albumu naći će se još 10 pesama.

 

Ovaj duboko lični album producirao je Lukov dugogodišnji saradnik, tekstopisac i Gremijem nagrađeni producent Sammy Witte (Harry Styles, King Princess, Maggie Rogers).

 

,,Starting Line govori o tome kako nam neka sećanja izblede, ne zbog korišćenja supstanci, već zbog toga što se tako mnogo stvari desi za kratko vreme. Ovo je moj osvrt na ludilo mog života koje se poklapa sa karijerom u grupi 5 Seconds Of Summer. Mnogo pesama na albumu se bavi time da nam vreme izmiče van kontrole”, objašnjava Luke Hemmings.

 

Motivisan željom da pređe okvire kreativnih granica, Hemmingsov debi je prirodni i neophodni korak napred u desetogodišnjoj karijeri provedenoj u konstatnom kretanju. Prateći svoju unutarnju muzu i autentičnu potrebu za kreacijom, Luke je napravio duboko lični album gde se ogolio ne samo kao muzičar i tekstopisac, već i kao čovek. Kao neko ko dolazi iz Sidneja, a zbog posla je bio prinuđen da karantin provede u Los Anđelesu, Luke je osetio potrebu da kanališe svoju posvećenost, strast i energiju i uloži je u solo album prvenac.

 

,,Volim da pišem pesme i to radim čitavog života”, kaže Luke, ,,Stalno sebe usavršavam na tom polju. Moj ceo svet se vrti oko muzike. Pišući stihove, otkrio sam puno toga o sebi. Neke od pesama na albumu napisao sam sa 17 godina, sa tadašnjom perspektivom tinejdžera u svetu muzičke industrije, nasuprot onima koje govore o sadašnjem trenutku. Te dve perspektove se suprotstavljaju, a to je pogotovo izazov kada ne pišete za grupu, već za sebe. Pisao sam iz potrebe, zato što to volim. A onda sam se okušao i u produkciji, jer sam želeo da moj solo album ne bude sličan onome šta radim u grupi.''

 

Redosled pesama na albumu ,,When Facing The Things We Turn Away From”:

 

1.Starting Line

2.Saigon 

3.Place In Me

4.Motion

5.Repeat

6.Mum

7.Bloodline 

8.Baby Blue 

9.Beautiful Dream

10.Slip Away

11.Comedown

12.Diamonds

 

Autor vijesti Aleks

Korisnici
Logovanje korisnika