Preminuo Charlie Watts, bubnjar Rolingstonsa!

Sa ogromnom tugom obaveštavamo vas o smrti našeg voljenog Charliea Wattsa, saopštio je muzičarev publicista Bernard Doherty.

Ova vest, koja je kao bomba odjeknula celom planetom, došla je nekoliko nedelja nakon što je objavljeno da će Watts propustiti nastupe na turneji benda u SAD kako bi se oporavio od lečenja na koje je bio upućen.

Charles Robert Watts, poznatiji kao Charlie Watts, rođen je u Londonu, u Velikoj Britaniji, 2. juna 1941. godine. Pohadjao je Umetničku školu na Vestminsterskom univerzitetu, a i kada je postao član „Stonsa“, 1963. godine, još je radio kao grafički dizajner u jednoj oglasnoj agenciji. Sve do prošlog juna, već na početku devete decenije, svirao je bubnjeve na koncertima sa svojim drugovima iz benda.

"S najvećom tugom javljamo da je preminuo naš voljeni Charlie Watts. Preminuo je mirno u londonskoj bolnici ranije danas okružen članovima porodice. Bio je voljeni suprug, otac i deda, član The Rolling Stonesa, jedan od najboljih bubnjara generacije. Srdačno molimo za poštovanje privatnosti na koje njegova porodica i bliski prijatelji imaju pravo u ovim teškim vremenima", napisao je Bernard Doherty, portparol Wattsa.

Iako uzrok smrti još nije objavljen, poznato je da je Watts odlučio da propusti ostatak američke No Filter turneje zbog oporavka od operacije koju je imao.

Na vest o propuštanju turneje, bend je objavio da će Charliea menjati dugogodišnji saradnik grupe, Steve Jordan.

Iza Wattsa je ostala supruga Shirley Ann Shepherd, kojom se oženio još 1964. godine, dok je bila studentkinja vajarstva. Zajedno imaju kćer Seraphinu, rodjenu 1968. godine.

Slava velikom Charlieu Watsu, bio je voljen i poštovan na sve četiri strane sveta.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika