Underforce na zidiću!

Za kraj 9. sezone Koncerata na zidiću Doma omladine Beograda najmlađi autorski ok sastav u regionu.

Underforce je nedavno objavio debitantski studijski album “Protiv vremena” (PGP RTS), sa osam pesama od kojih su tri na engleskom jeziku. Ovi mladi rokeri iz Valjeva su  vrlo brižljivo pripremali album skoro dve godine, a inspiraciju nalaze u bendovima kao što su Metallica, AC/DC, Avenged Sevenfold, Slipknot. Njihove pesme su inspirisane trenutnom situacijom u svetu, odrastanjem (i svim, što ta životna faza donosi i odnosi) i problemima mladih u digitalnoj eri…

Underforce su: Danilo Petrović (15, vokal, gitara), Mihailo Milošević (15, vokal, bas gitara) i Petar Ružičić (14, bubnjevi i perkusije). U ovom sastavu trojica mladih rokera nastupaju od 2018. godine, a bend se ranije zvao Vatreni prsten. Njihovim nastupima, svirkom i pesmama oduševljeni su i muzičari Srbije i regiona, a stekli su i stiču izuzetnu podršku medija.

U decembru 2020, nakon finala festivala „Mobil Music Fest 2“ na kom su osvojili 3. mesto, redakcija portala Headliner.rs objavila je: „To što ova tri dečaka umeju na sceni prosto je nestvarno. Njihov nastup bio je, prema opštoj oceni, jedan od najboljih u čitavoj koncertnoj godini, a uz činjenicu da, verovali ili ne, još idu u osnovnu školu, nema nikakve dileme – oni su budućnost srpskog rokenrola.“

Underforce je prethodno na festivalu BARF osvojio 2. mesto, a na festivalu zemunskog kluba Fest ušli su u finale, koje nažalost nije održano zbog pandemije.

Ovih dana pripremaju objavljivanje još nekih singlova kao i ekranizacije tih pesama, a predstoji im i koncertna promocija albuma.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika