Nova stvar grupe Paraf

Novi Berlin stiže sa neobičnim video spotom!

Paraf je pank bend iz Rijeke. Poznati su kao pioniri ovog žanra u Jugoslaviji, a od početka karijere do danas, postavka benda se prilično menjala.

Bend su oformili tinejdžeri Valter Kocijančić (gitara i vokal), Zdravko Čabrijan (bas) and Dušan Ladavac "Pjer" (bubnjevi) 1976. godine.

2021. postavka izgleda ovako:  Vim Cola (vokal), Iva Močibob (vokal), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klavijature), Vlado Simcich Vava (gitara), Deni Šesnić (gitara), Alen Tibljaš (bubanj).

Bend je bio prilično poznat u Jugoslaviji, ali mlađe generacije su slabije upoznate sa njihovim radom. Tokom karijere imali su par pekida saradnje. Pre dve godine, Paraf se ujedinio i nastala je njihova povratnička pesma „Bez lica“, a danas nam stiže „Novi Berlin“ u dobro poznatom stilu, ali uz dozu posebne svežine!

Za video spot bio je zadužen Damir Šegota: „Kako je osnovna tema teksta pjesme moralna podijeljenost koja rezultira općeprihvaćenim sljepilom na ljepotu i etiku, ideja o vizualizaciji potekla je iz crno-bijelog (podijeljenost) fotostripa gdje ručna intervencija crteža aplicirana na fotografiju na neki način pokušava vratiti vrijeme unatrag u neku bolju prostorno-vremensku lokaciju, bježeći od jeftinih računalnih efekata.“

Pogledajte kako izgleda ova stvar:

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika