Povratak grupe ABBA

Posle 40 godina nove pesme

Prošle godine najavljivani, spektakularni povratak mega-grupe iz sedamdesetih i osamdesetih, švedskog kvarteta ABBA, sada je došao na red.

Usled raznih tehničkih problema koje su imali s projektom a zatim stavljanja celog sveta na pauzu usled pandemije korona virusa, tek je sada došlo do dugo najavljivanog „ABBA VOYAGE“-a".

Ovaj projekat uključuje, za sada, izdavanje 5 novih pesama  kao i posebno osmišljenu svetsku turneju na kojoj bi se Bjorn, Beni, Agneta i Ani-Frid na sceni pojavljivali u vidu digitalnih verzija sebe (insistirali su na tome da se ne radi o hologramima). Za sada su se pojavile pesme „I Still Have Faith In You“ i „Don't Shut Me Down“.

Karijeru koja je započeta pobedom na Pesmi Evrovizije nezaboravnom „Waterloo‟ 1974. godine, nastavljena je nesmanjenim tempom, redjajući hit za hitom, sve do 1982. godine kada se grupa razišla.

Pesme grupe ABBA nikada nisu prestale da budu popularne i one se i dan - danas vrte na radio satanicama širom sveta. Njihovi pevljivi refreni, skladne melodije, lepi glasovi, nikada nisu izašli iz mode.

Sada, 40 godina kasnije, ponovo ujedinjeni, vraćaju se u velikom stilu,  spremni da podsete ceo svet koliko je muzika zaista važna.

Grupa ABBA takođe je najavila novo koncertno iskustvo koje će se odigrati  u Londonu, pod nazivom „ABBA VOYAGE". Počevši od maja 2022. svake noći zajedno sa 10-članim bendom na novom muzičkom prostoru od 3.000 mesta u gradskom olimpijskom parku, zvanom  „Abba Arena". Ulaznice će se pojavitiu  prodaji u utorak, 7. septembra ove godine.

Ani - Frid Lingstad ​​je o njihovom ponovnom okupljanju rekla: „Bila je to velika radost ponovo sarađivati sa grupom - tako sam srećna što smo to uradili“, i nazvala Anderssona i Ulvaeusa „izuzetno talentovanim, zaista genijalnim tekstopiscima“.

Ulvaeus je rekao za Agnet i Ani - Frid „Bio sam potpuno šokiran načinom na koji su izvele te pesme“, a Andersson je rekao: „Od doživljaja da čuješ  ponovno Fridu i Agnetu kako pevaju, teško da nešto može da bude bolje“

Andersson je dodao: „Zaista jedrimo u nepoznatim vodama. Uz pomoć našeg mlađeg „ja‟ putujemo u budućnost. "

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika