Album IRON MAIDEN posle 6 godina

„Senjutsu" -  taktika i strategija

Britanski heavy metal band „Iron Maiden“,  posle dugog iščekivanja i nestrpljenja njihove verne publike, konačno su objavili dvostruki, 17. studijski album pod imenom “Senjutsu”, šest godina nakon posljednjeg “The Book of Souls”.

Postava Iron Maidena na Senjutsu-u je do sada najdugovečnija verzija benda i oni u ovoj svojo fazi zvuče udobno i ambiciozno i pričaju svoju priču na lak i samo njima nalik način.

Kao što je postalo popularno u poslednje vreme, i ova dinosaurus – grupa je svoj grandiozni, dvostruki album izbacila iznenada, ali je to za njihove obožavaoce jedno od najboljih iznenađenja 2021. godine.

Kao i "The Book Of Souls" iz 2015., ovo je raskošni dvostruki album, poput većine ostvarenja Maiden-a u ovom veku i daje njihovim epskim tendencijama da se razmašu.

Dvostruki album „Senjutsu, što otprilike znači „taktika i strategija“, svojim vizualima, omotom i spotom za pesmu "The Writing On The Wall" veoma oslanja na istočnjačku tradiciju i kulturu.

Iako je u julu mesecu izašao prvi singl i jedini video kao najava albuma, sada, kada se pojavio ceo album, imamo i listu pesama:
1.  Senjutsu
2.  Stratego
3.  The Writing On The Wall
4.  Lost In A Lost World
5.  Days Of Future Past
6.  The Time Machine
7.  Darkest Hour
8.  Death Of The Celts
9.  The Parchment
10. Hell On Earth

Video je animirani prepričavanje biblijskih priča poput Četiri jahača apokalipse i Mojsija sa četvoricom motociklista u ogrtačima, pod vodstvom sablasne maskote Iron Maidena Eddieja, donoseći smrt, razaranja i bolest ugnjetačima distopijskog sveta.

Za „The Writing on the Wall“, pevač Bruce Dickinson se udružio sa bivšim rukovodiocima Pixara i obožavaocima Iron Maidena, Markom Andrewsom i Andrewom Gordonom, koji su zajedno sa rediteljem Nicosom Liveseyjem i studijem za animaciju "BlinkInk" stvorili vizuelni prikaz koji Eddieja pretvara u 3D noćnu moru.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika