Mrave brojimo i dalje u Zemlji kamenog bizona

Nije novo ali je izuzetno!

Riječki bend „Mrave brojim“ možda ima detinjasto ime, ali ako brojimo godine iskustva nekih članova to svakako ne možemo da kažemo: glavni autor Zoran Klasić je jedan deo svog života proveo u kultnoj grupi Grč, a drugi u grupi legendarnom Letu 3, tako da im prakse ne fali.

Ova grupa je s pesmom „Alkohol“ ušla u finale za ovogodišnju Nagradu Milana Mladenovića koju organizuje Zadužbina „Milan Mladenović što je itekako  važan podatak u njihovoj biografiji.

Muzika koju prave „Mrave brojim“ nije ni malo namenjena slušaocima „na prvu loptu“,  oni su pomalo mračni, njihovi tekstovi pajtonovski a izraz potpuno jedinstven na ovom prostoru.

Obzirom na manjak koncertnih dešavanja u čitavom svetu, treba reći da su se „Mrave brojim“ letos pojavili na zadarskom festivalu „Derivat#3“ i imali izuzetno uspešan nastup.

Iako su spotovi s albuma  „Zemlja kamenog bizona“ izašli ne tako skoro, mi vas podsećamo na ovu grupu izuzetnim spotom za pesmu „Stanica“  (Autor spota: Gospođo Pitomi, Glavna uloga: Kralj s jajima na oko) koji će vas sigurno zabaviti.

„Mrave brojim“ su: Gospođo Pitomi: vokal, el. gitara, programiranje; Zoki Oktava: klavijature, bass gitara; Sunce Mamino: bubnjevi, udaraljke; Gospodin Morski: raža (vlastoručno izrađen instrument)

Izdavač je „Dallas Records“

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika