ShyBy i njihova Agmlatna

Projekat  glumca  Maria Mirkovića i muzičara Ivana Arnolda

ShyBy su grupa ili, kako oni kažu projekat, koji čine glumac Mario Mirković i muzičar Ivan Arnold i ovih dana su  objavili svoj prvi singl „Agmlatna”.

Mario Mirković, koga svi prvenstveno znamo kao Cobru iz serije Smogovci, radi kao glumac u Kazalištu lutaka", a istovremeno komponuje i muziku za predstave u svom pozorištu. Njegov kolega Ivan Arnold inače svira klavijature i komponuje muziku za film i TV i njih dvojica od početka svog poznanstva rade zajedno aranžmane kao i muziku za predstave i filmove.

Tekst ove pesme potpisuju Rene Bitorajac i Vinko Štefanac, a ona je nastala još davnih devedesetih.

“Pesma, čije ime u prevodu znači “Prelepa djevojka” nastala je u jednom malom stanu u Primorskoj ulici u Zagrebu, a čini mi se da je to bilo još 1994. ili 1995. godine. Kolega Vinko Štefanac i moja malenkost noći smo provodili u tom stanu smišljajući razne gluposti, a nekad se dogodilo da smislimo i nešto pametno. Tako je nastala i pjesma na izmišljenom jeziku, te melodija koja nam je kasnije poslužila i kao soundtrack pjesma u predstavi Izbacivači”. Naravno da smo nakon toga morali ući u ShyBy studio Marija Mirkovića, koji je nakon toliko godina preradio tu pjesmu u club mix“, rekao je Rene Bitorajac i zaključio: „Trebalo je sve posložiti da ima smisla, nabaciti koju rimu i napraviti hit“.

Miks i mastering singla potpisuje Casey Chapman (Darkroom Matering), a video je uredio Dinko Čvorić.

Singl “Agmlatna” objavili su pod etiketom 3PM Records, a pesma je dostupna na svim digitalnim platformama.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika