Novi muzički festival u Vrsaru

Kamenolom Montraker mesto za najnoviji regionalni muzički festival

 „U zagrljaju glazbe, kamena i mora“”, ime je pod kojim će se, na jednoj od najatraktivnijih vrsarskih lokacija, kamenolomu Montraker, održati novi muzički festival.

Učesnici festivala  koji će od 23. do 26. septembra održati u Vrsaru su Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo a ceo ovaj dogadjaj je osmišljen tako da će svakog dana biti po jedan koncert.

Novi festival organizuje  „Music Time“, a ideju je, pod pokroviteljstvom grada Vrsara, odlučio da sprovede Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji.
“Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival.  Ideja je bila  da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli” – rekao je Tomislav Kašljević.

Festival će  23. septembra otvoriti Vlatko Stefanovski a sutradan, 24., nastupiće kraljica sevdaha Amira Medunjanin .

U  Vrsar 25. septembra stiže izuzetna slovenačka grupa „Perpetuum Jazzile“,  jedna je od najpoznatijih i  najspektakularnijih vokalnih grupa na svetu  a Festival će 26.09. zatvoriti sopstvenik  jednog  od najlepših muških glasova regiona – Massimo Savić.

Vrsar, koji s ponosom nosi ime „grad vajara”, svetski je poznat po letnjoj školi vajarstva koja se tamo održava decenijama.  Skulpture iz prethodnih radionica mogu se videti po celom mestu, na plažama, gradskim destinacijama, kampu. Takodje je kuriozitet da se iz Montrakera vadio čuveni po kvalitetu vrsarski kamen, od koga su građene mnoge najznačajnije zgrade u Veneciji.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti od 1. septembra  u Eventimu, Entrio i na portalu Mojekarte.hr   

Cena za Stefanovskog i Amiru je 170 kuna, za Perpetuum Jazzile 210 kuna, a za Massima 190 kuna.

Ovde možete da vidite spot koji je uradjen za pesmu  „How Deep Is Your Love“ Bee Geesa u izvodjenju hora „Perpetuum Jazzile“.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika