Odlazak velikog Bunuševca

Napustio nas je naš čuveni slikar i multimedijalni umetnik

Kosta Bunuševac  je rođen 1948. godine u Splitu a Fakultet Likovnih Umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završio je 1971. godine u klasi prof. Stojana Ćelića.

Ostvario je brojne samostalne i grupne izložbe u zemlji i inostranstvu.

Multimedijalno orijentisan kroz teatar, dizajn, marketing, pronalazaštvo, muziku, arhitekturu, glumu na filmu, pozorištu i na televiziji.

Bunuševac je bio i profesor na beogradskoj Akademiji Lepih Umetnosti od 1999. do 2007. godine.

Medju publikom je bio najpoznatiji kao idejni tvorac nagradjenih TV emisija „Beograd noću“ i „Oliver Mandić šou“.

Čuven je bio kao Super Ridža i Super Operater u kultnom filmu „Kako je propao rokenrol", omnibusu Gajića, Peza i Slavice.

„Toliko toga je bilo važno, svaka važnost je imala sto malih važnosti i tako svaki dan, sve do dana kada su sve važnosti nestale, zajedno sa egom, kada sam postao ekstravagantni starac bez ijedne važnosti. Kada kažem važno, mislim na sve one stvari bez kojih ego nije mogao da živi, ulažući veliki trud da postane neko i nešto, tako sam postao neko i nešto, čija sadržina nema nikakav značaj i važnost. Sadržaj ekstravagantnog starca, oslobodjen svih važnosti, doveo je do pozicije rodjenja novog sebe, koji će živeti bez dominacije važnosti bilo čega”, rekao je pre izvesnog vremena Kosta.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika