Bend 058 podseća na važnost Riječi u novoj pesmi!

Inspirisana večnom temom o rečima, u vremenu kada mnogi nepromišljeno ili čak promišljeno izgovaraju svakakve reči, Mara Jurčević napisala je pronicljive stihove za novi singl ,,Riječi" americana country benda 058 iz Splita.

,,Inspiraciju za pisanje mi (nam) nudi sam život. Svima nam ponekad klize lagano i tečno, jasno i precizno izgovaramo to što želimo. Tako izgovorene riječi doista imaju svoju težinu i moć u odnosu na sugovornike, kao i na nas same. S druge strane često zaglavimo u igri 'gluhih telefona'. Iz bezbroj razloga, počevši od nerazumijevanja, straha od nečeg-nekog, neznanja, brzopletosti, nesigurnosti ili naprosto nekakve infantilne potrebe da se bude 'u pravu'. Te i takve bitke traju i bujaju potisnute duboko u nama sve dok ne iznađemo način da ih razriješimo.", pojasnila je Mara te zaključila: ,,Ponekad odustajanjem shvatimo težinu i moć izmirujuće tišine."

 

Za dopadljive i lako pamtljive melodijske linije zadužen je Branko Mamut, dok je ritmično-setni country aranžman osmislio Ivan Cinotti, upotpunivši ga svojom instrumentalnom izvedbom deonica električne gitare i slidea.

 

Vokalna interpretacija pesme ,,Riječi" dodeljena je Predragu Lovrinčeviću, koji, uz povremeno preuzimanje uloge glavnog vokala od Jelene Bebić, u bendu svira usnu harmoniku. Članovi benda 058: Predrag Lovrinčević (vokal, usna harmonika), Branko Mamut (gitara), Ivica Mihanović (bas) i Goran Grgurev (bubnjevi), okupljeni u Extra Music Studiju zabeležili su još jedan americana country singl, koji lagano uvodi u jesenske dane.

Autor vijesti Aleks

Korisnici
Logovanje korisnika