Objavljen posthumni album Princa ,,Welcome 2 America”

Legalna zaostavština pokojnog umetnika Prince-a The Prince Estate, zajedno sa Legacy Recordings (divizija Sony Music Entertainment grupe), sa ponosom najavljuje izlazak albuma ,,Welcome 2 America“.

Prince je ovaj album snimio 2010. godine u svom čuvenom studiju Paisley Park.

Vodeći singl sa budućeg albuma je numera ,,Hot Summer”, a njen izlazak poklapa se sa početkom nove sezone nagrađivanog podcasta ,,The Story of Welcome 2 America”, koja vodi slušaoce kroz proces snimanja ovog albuma (2010-2011), kao i dramatične političke okolnosti  koje su tada potresale Ameriku.

Voditeljka podcasta je muzička novinarka Andrea Swensson, a jedna od gošći  je Shelby J, pevačeva dugogodišnja saradnica i back vokal na njegovim muzičkim projektima.

Prince je započeo rad na albumu sa par saradnika, uz njega i bubnjara Chrisa Colemana, session trio upotpunila je mlada i talentovana basistkinja, Tal Wilkenfield. Kada je trio snimio sve instrumentale, pridružili su im se pevačice Shelby J., Liv Warfield i Elisa Fiorillo na snimanju harmonija, melodijskih linija i improvizacija, uključujući repovanje i šale sa Princeom koje su završile na albumu.

Autor vijesti Aleks

Korisnici
Logovanje korisnika