Održane su MTV VMA video nagrade 2021!

Održana je dodela MTV VMA 2021 nagrada. Dobitnici US GLOBAL ICON nagrade su FOO FIGHTERS, a za spot godine proglašen je MONTERO (CALL ME BY YOUR NAME)  muzičara LIL NAS X.

,,Hvala vam mnogo na ovoj nagradi. Vidimo se za 26 godina” našalio se frontmen grupe Foo Fighters dok je primao nagradu U.S.Global Icon na MTV VMA 2021 događaju.

Nagrada, koja je po prvi put dodeljena sinoć, proslavlja ,,umetnika/grupu čija karijera neprekidno inspiriše i ima kontunirani uticaj, ne samo na nivou svetskog uspeha, nego i šire”.

Ova nagrada je inspirisana već postojećom Global Icon Award koju dodeljuje evropski MTV, a koju su do sada dobili: Queen, Eminem, Green Day, Janet Jackson i Ozzy Osbourne.

Foo Fighters, odnosno Nate Mendel, Pat Smear, Taylor Hawkins, Chris Shiflett, Rami Jaffee i Dave Grohl su prvi dobitnici US Global Icon nagrade, koju im je uručila Billie Eilish.

 

Dodela video MTV nagrada odigrala se sinoć u Njujorku, voditeljka je bila Sony ekskluzivka Doja Cat, a nastupili su Alicia Keys, Doja Cat, Camila Cabello, Lil Nas X, i mnogi drugi.

Autor vijesti Aleks

Korisnici
Logovanje korisnika