Kolja slavi rodjendan koncertom!

Dvorište niškog Univerziteta  mesto proslave

Muzičar Nikola Pejaković Kolja održaće koncert u četvrtak 16. septembra (20.00) u niškoj Banovini, u dvorištu Univerziteta, i tom prilikom sa svojom vernom publikom proslaviti 55. rođendan. Sa njim će na pozornici biti gitarista Voja Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sebastijan Kerekeš, uz pratnju trubača Nemanje Banovića i saksofoniste Kristijana Mlačka.

Kolja je u video-poruci na Fejsbuku” tim povodom rekao:

Odavno ne slavim svoje rođendane ali ovaj ću da proslavim sa vama koji dođete 16. septembra u dvorište Univerziteta Banovina u Nišu. Znači, 16. septembar, 55. rođendan”.

Multimedijalni umetnik u Nišu nastavlja seriju nastupa u Srbiji, započetu 25. juna na kragujevačkom Arsenal festu.  Usledili su Zemun, Novi Sad, Smederevo, Vrnjačka Banja, Čačak… Ulaznice za koncert u Banovini mogu da se kupe na prodajnim mestima tickets.rs  kao i u Irish Pubu i CD Soundu. Cena karte je 1.000 dinara, a na dan koncerta ulaznice će koštati 1.200 dinara.

Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi albumom Mama, nemoj plakati” (2001), a strpljivo ga je učvršćivao sledećim Kolja” (2009), trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom Grobovlasnici” (2013) i odlično prihvaćenim 4 Prsta” (2018), sa koga su se izdvojile Može malo sutra”, Ala je lep ovaj svet”, Svaku noć je isti mrak” i Život je san”. Veliku popularnost zadobila je numera Meksikanac”, objavljena 2020. godine. Uskoro će, u izdanju Long Play-a, biti objavljen njegov novi singl.

Od samog početka Kolja sarađuje sa producentom i gitaristom Vojom Aralicom (Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i odveo me u studio”), a treba istaći i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca (Svetski kvalitet,  izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim”), dok bas i kontrabas svira Milan Pavković i odnedavno bubnjar Sale Ranković.

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira? Kako god okreneš, to je bluz”.

Kolja se ovde predstavlja prošlogodišnjim veselim hitom „Meksikanac“.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika