Kolja slavi rodjendan koncertom!

Dvorište niškog Univerziteta  mesto proslave

Muzičar Nikola Pejaković Kolja održaće koncert u četvrtak 16. septembra (20.00) u niškoj Banovini, u dvorištu Univerziteta, i tom prilikom sa svojom vernom publikom proslaviti 55. rođendan. Sa njim će na pozornici biti gitarista Voja Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, basista Milan Pavković i bubnjar Sebastijan Kerekeš, uz pratnju trubača Nemanje Banovića i saksofoniste Kristijana Mlačka.

Kolja je u video-poruci na Fejsbuku” tim povodom rekao:

Odavno ne slavim svoje rođendane ali ovaj ću da proslavim sa vama koji dođete 16. septembra u dvorište Univerziteta Banovina u Nišu. Znači, 16. septembar, 55. rođendan”.

Multimedijalni umetnik u Nišu nastavlja seriju nastupa u Srbiji, započetu 25. juna na kragujevačkom Arsenal festu.  Usledili su Zemun, Novi Sad, Smederevo, Vrnjačka Banja, Čačak… Ulaznice za koncert u Banovini mogu da se kupe na prodajnim mestima tickets.rs  kao i u Irish Pubu i CD Soundu. Cena karte je 1.000 dinara, a na dan koncerta ulaznice će koštati 1.200 dinara.

Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi albumom Mama, nemoj plakati” (2001), a strpljivo ga je učvršćivao sledećim Kolja” (2009), trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom Grobovlasnici” (2013) i odlično prihvaćenim 4 Prsta” (2018), sa koga su se izdvojile Može malo sutra”, Ala je lep ovaj svet”, Svaku noć je isti mrak” i Život je san”. Veliku popularnost zadobila je numera Meksikanac”, objavljena 2020. godine. Uskoro će, u izdanju Long Play-a, biti objavljen njegov novi singl.

Od samog početka Kolja sarađuje sa producentom i gitaristom Vojom Aralicom (Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i odveo me u studio”), a treba istaći i klavijaturistu Ivana Aleksijevića Pančevca (Svetski kvalitet,  izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim”), dok bas i kontrabas svira Milan Pavković i odnedavno bubnjar Sale Ranković.

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira? Kako god okreneš, to je bluz”.

Kolja se ovde predstavlja prošlogodišnjim veselim hitom „Meksikanac“.

Autor vijesti Maja Jovanović

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika