RESPECT – muzika iz biografskog filma o Arethi Franklin

Dobitnica Oskara i Gremija, američka pevačica Jennifer Hudson, objavila je album ,,Respect”, kolekciju pesama iz istoimenog filma u kome tumači naslovnu ulogu.

Paralelno sa premijerom biografskog filma o Arethi Franklin, ,,Respect” (MGM/Taramount), pojavio se i istoimeni, prateći  soundtrack (Epic/Sony/Menart), u izvođenju Jennifer Hudson.  Po želji same Arethe Franklin, Jennifer Hudson je tumači na velikom platnu, a ujedno je i prepevala najveće hitove američke kraljice soula :,,Respect”, ..Ain’t No Way” ,,,I Never Loved A Man” ,,Natural Woman”, ,,Chain of Fools” , ,,Think”, ,,I Say a Little Prayer”, ,,Amazing Grace”.

 

Film i interpretacija Hadsonove već je dobio aplauze kritike, a The Hollywood Reporter piše:

,,Areta Frenklin je izabrala Dženifer Hadson da je glumi na velikom platnu, a Hadsonova se odužila na pravi način i pokazala dostojno poštovanje prema soul legendi. Pesme Arethe Franklin su večne, a u izvođenju Dženifer Hadson dobile su dodatnu snagu. Ono što je posebno važno je dobra priča, lična borba Arethe Franklin koja je realistično pretočena u film”.

Izvođenjem 17 kompozicija Arethe Franlikn, Jennifer Hadson je održala pravi vokalni masterklas.

Jennifer Hudson se od samog početka na muzičkoj sceni izdvojila glasnim, hrabrim i vrsnim vokalom. Probila ju je uloga u filmu ,,Dreamgirls”, za koju je dobila Oskara za glavnu žensku ulogu. Na Brodveju je nastupala u veoma hvaljenoj ,,Boji purpura”, a muzika iz te predstave joj je donela još jedan Gremi. Bila je jedan od članova žirija u takmičenju The Voice, igrala  je u filmovima ,,Cats”, ,,Sex and The City 2”, itd.

Reditelj Liesl Tommy stoji iza filma ,,Respect” koji prati životni put Arete Frenklin, od pevačice u crkvenom horu njenog oca, do međunarodne slave. To je upečatljiva istinita priča o tome kako je muzička soul ikona pronašla svoj glas i svoj put.

Da bi proslavila izlazak albuma, Jennifer je objavila spot za jedinu originalnu kompoziciju sa albuma, ,,Here I Am (Singing My Way Home)”, čiji je koautor zajedno sa čuvenom Carol King, četvrostrukom dobitnicom nagrade Gremi, koja je posebno za Arethu Franklin napisala veliki hit ,,Natural Woman”. Njihovoj prvoj zajedničkoj autorskoj saradnji pridružio se i Jamie Hartman (Lewis Capaldi, Christina Aguilera).

,,Respect” u domaće bisokope stigao je 9. septembra (Taramount).

 

Autor vijesti Aleks

Korisnici
Logovanje korisnika