Amyl and The Sniffers sa žestokim Hertzom

San o bekstvu u divljinu seoskih predela

Amyl and the Sniffers su australijski pub rock i punk rock sastav sa sedištem u Melbourneu, koji čine pevačica  AmyTailor, bubnjar Bryce Vilson, gitarista Dec Martens i basista Fergus Romer. Na ARIA Music Awards 2019, njihova istoimena debitantska ploča osvojila je nagradu za najbolji rok album.

Krajem 2020. godine Amyl & The Sniffers su ušli u studio i s producentom Danom Luscombeom snimili svoj drugi album, „Comfort To Me”. Napisan tokom godine provedene u karantinu, album je napravljen pod uticajem širokog spektra različitih rock pravaca tako da su pesme raznovrsne.

Singl  „Hertz” je izašao kao prethodnica albumu a o pesmi sama Amy kaže: „Hertz je san o bekstvu u divljinu seoskih predela. To je pesma o frustraciji i zarobljenosti u određenom mestu, kada samo želite da izadjete i provozate se automobilom utabanim stazama. Pesma je nastala 2019. godine, ali je ubrzo postala vrlo prikladna da opiše osećanja za vreme pandemije.”

Na  album su uticali rap idoli Amy Taylor i nebrojeni garažni bendovi. Na zajedničkim svirkama ekipa je snimila 17 pjesama, a odabranih 13 se našlo na albumu. Mix je, na daljinu uradio Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs), a  producent je bio Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince, Dr Dre).

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika