Znaju se konačni finalisti Nagrade Milan Mladenović!

Svečanost proglašenja dobitnika na Milanov rodjendan

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović, okupiće se na svečanosti koju Zadužbina tradicionalno organizuje 21. septembra, na rođendan Milana Mladenovića gde će se proglasiti i pobednik za ovu godinu.

Na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović pristiglo je 197 prijava koje su zadovoljile zadate kriterijume, a žiri je među njima odabrao 14 finalista.

Žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska) izglasao je 14 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića, a jedan od njih poneće priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021. 

Pesme koje su ušle u finale su:
BOI – Dina Jashari (Makedonija)
COBRA – Yonic (Crna Gora)
GRADE MOJ – Aleksandar Ljiljak (Hrvatska)
IZNAD RIJEKE – Magdalena Mandura (Hrvatska)
JEDNOG DANA – Sopot (Bosna i Hercegovina)
KAIN – Organizam (Srbija)
MISISIPI – Koikoi (Srbija)
NE VREME – Funk Shui feat. Vera Ljubojna (Makedonija)
NOVČANICE – Vizelj (Srbija)
OBRNUTI RED STVARI – Kralj Čačka & Nina Bajsić (Srbija / Hrvatska)
SAMODISCIPLINA – Keni nije mrtav (Srbija)
SKLOP – litl itali (Hrvatska)
TU – Ana & The Changes (Srbija)
URONI U SAN – Žen (Hrvatska)

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2021 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom. 

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A”, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve”. 

Na linku ispod možete da vidite remasterovan video za pesmu „Crv" sa albuma „Angel’s Breath", kultnog albuma Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube. Album  je doživeo svoje reizdanje, u saradnji Zadužbine Milana Mladenovića, porodice Mitra Subotića Sube i izdavačke kuće Croatia Records. Angel’s Breath je sniman u Subinom studiju Wah Wah u Sao Paulu početkom 1994. godine. Pored Sube (keyboards) i Milana (glas, gitara, truba, usna harmonika), na albumu sviraju i brazilski muzičari Fabio Golfeti (Fabio Golfetti) na gitari i Žoao Paraiba (João Parahyba) na udaraljkama. Autor svih tekstova je Milan, osim ,,Praia do Ventu Eternu” (Milan i Taciana Barros) i ,,Crv” (Milan i Maja Maričić). Album je snimio i producirao Suba. Remaster albuma je uradio Marko Perić.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika