Grupa Bauk i njhova nova pesma

Slušajte kako zvuči Kada kamen poleti.

BAUK je nastao u aprilu 2019. godine u Kragujevcu. Bend čine Ivan Stanojević - Miki ( didziridu i kahon), Marko Fimić - Fimke ( gitara ) i Damir Nedić ( vokal ). Ideja benda je da se autorska poezija Damira Nedića spoji sa muzikom Mikija i Fimketa.

Bend je u septembru 2019. godine snimio spot (sa mobilnim telefonom iz jednog kadra za potrebe jednog konkursa) za pesmu “Pobuna” koja je naišla na pozitivne ocene publike.

Uskoro je deo ekipe koja je snimala spot rešio da osnuje udruženje Sklopka (Samoupravni kulturno-obrazovni pokret Kragujevca) koje nastavlja da radi na ostvarivanju ciljeva u oblasti negovanja kulture, obrazovanja i umetničkog svaralaštva, fokusirajući se na kolektivitet u umetnosti.

Bauk svoj naredni singl za pesmu “Kada kamen poleti” snima 2021. godine u studiju Coolijana. Audio produkciju, sintove i sound effects potpisuje Marko Petković.

Odmah potom Bauk kreće u realizaciju snimanja spota uz pomoć udruženja Sklopka, pod čijom organizacijom a uz pomoć mnogih prijatelja i entuzijasta uspevaju da snime spot bez bukvalno uloženog i jednog jedinog dinara.

Rezultat ovog entuzijazma je sada pušten u javnost i na vama je da procenite njegovu uspešnost.

Bend čine Ivan Stanojević - Miki, Marko Fimić - Fimke i Damir Nedić

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika