Preminula je Marina Tucaković

Tuguje ceo region

Marina Tucaković, jedan od najplodnijih muzičkih tekstopisaca u regionu, preminula je 19.09.2021 u 68. godini.  Rođena je  4. novembra 1953. godine u Beogradu. Njen su život obeležili brojni srećni  ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića, životnog saputnika i saradnika. Pored tekstopisačkog posla, bila je član žirija na mnogim muzičkim takmičenjima.

 Marina Tucaković je završila Ekonomski fakultet u Beogradu, a pisanjem se bavila od svoje devetnaeste godine. Prvi  uspeh je postigla s pesmom "Dodirni mi kolena", koju je napisala za pop grupu „Zana”. Pesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit. Pored ove i drugih pesama koje je napisala za grupu „Zana” kao što su Jabuke i vino, Mladiću moj,  ovo su samo neki od hitova koje je Marina napisala za brojne izvodjače, svih žanrova muzike: Osloni se na mene – Oliver Mandić,  Šta to bješe ljubav - Oliver Dragojević,  Nedelja - Džej, Flojd - Dado Topić (iz filma Nacionalna Klasa), Ti samo budi dovoljno daleko – Generacija 5, Noć mi te duguje, Krasiva, Kad bi moja bila i desetine drugih – Zdravko Čolić. Pisala je i za Željka Samardžića, Svetlanu Ražnatović i nebrojene druge, poznate i nepoznate pevače i izvodjače.

Marina je dugo bolovala i poslednje mesece života je provela u invalidskim kolicima ali je to nije sprečavalo da prisustvuje promocijama, dogadjajima, da podrži svoje prijatelje uvek i potpuno.  Bila je čovek retkog dara i umela je emotivno dodirne svakoga ko sluša njene pesme.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika