EYESBURN konačno uživo u Beogradu

 Zappa Barka 22.septembra!

 

Poznati po visoko energičnim nastupima, rege/dub/hard core/metal velikani, „Eyesburn” će na dugoočekivanom nastupu na „Zappa barci” uz mnogobrojne hitove, premijerno izvesti i pesme sa novog albuma ,,Troops of Light"!

Bend je osnovan 1994. godine, a u originalnoj postavi nastupio je bivši gitarista grupe Dead Ideas Nemanja „Kojot" Kojić (gitara, prateći vokal), koji je istovremeno radio kao trombonista u Del Arno bendu i bas gitarista u Sunčanom suncu, Nenad Živić (vokal) , bivši član Bloodbath -a Aleksandar „Alek" Petrović (bubnjevi), bivši Urgh!, član Vladimir „Laza" Lazić (bas gitara) i Aleksandar „Gile" Radulović. Ime „Eiesburn”, izabrano je kao komentar na srpske TV programe koji su “pekli oči". Bend se 2016. godine raspao da bi krajem 2018. najavio ponovno okupljanje u sledećoj postavi: Aleksandar Petrović (bubnjevi), Vladimir Lazić (bas), Nemanja Kojić „Kojot" (vokal, trombon) i Aleksandar Nikić (gitara) .

Krajem 2020. bend je objavio „Fool Control" na vinilu (remasterisao Luka Matković u studiju Citadela), obeležavajući 20. godišnjicu albuma. U julu 2021. Eiesburn je snimio sesiju za „Balkanrock Sessions„, snimili su pet pesama i ispričali zanimljive činjenice o svom muzičkom životu.

 

Karte su u pretprodaji po ceni od 1000 dinara u Felix Shopu (TC Sremska) i Zappa Baru (Kralja Petra 41). Na ulazu karte ce koštati 1200 din.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika