Prvi singl Jelene Bjeković

Mlada kantautorka i gitaristkinja iz Beograda, Jelena Bjeković, dobro poznata klupskoj publici po brojnim nastupima, objavila je svoju prvu autorsku pesmu pod nazivom “Dala sam sve”.

“U ovoj pesmi se svako može pronaći, iako je naslovu u ženskom rodu, jer govori o neskladu ulaganja i davanja u partnerskim odnosima, emocijama koje prate to stanje i načinu na koji se nakon te spoznaje nastavlja dalje, ma koliko to teško ponekad bilo”, objašnjava Jelena.

Jelenu najviše inspirišu ’70 i ’80 godine, period za koji smatra da je iznedrio najkvalitetniju muziku kako na našim prostorima, tako i na inostranoj muzičkoj sceni.

“Sam dokaz je i to što su sve te pesme i danas veoma aktuelne i rado slušane od strane svih generacija. Sa grupom sjajnih muzičara sa kojima sarađujem, kao i sa fenomenalinim producentom Nikolom Radivojevićem, želim da kroz moje pesme i muziku doprinesem da se taj zvuk održava i u savremenom dobu”, otkriva Bjeković.

 Svojom prvom pesmom najavljuje i predstojeći album prvenac, kome se, kako kaže, veoma raduje.

 “Vrlo sam uzbuđena da posle dugo vremena imam priliku da radim na njemu sa jako dobrim saradnicima. Dugo se čekalo na izlazak ove pesme, usled svih odlaganja i pomeranja zbog epidemiološke situacije, sada je konačno došao pravi trenutak. „Dala sam sve“  se žanrovski svrstava u pop-rock, a domininantan zvuk benda u studiju, iako moderan, na najbolji način dočarava zvuk ’80-ih godina”, ističe Jelena.

Pesma je snimljena u Analog mind studiju u Beogradu, producent je Nikola Radivojević, koji sa Jelenom potpisuje aranžman pesme, dok su u stvaranju muzike učestvovali i gitarista Pavle Georgijević, bubnjarka Milica Georgijević i basista Nikola Marković.

 Ako do sada niste čuli za Jelenu:

Jelena Bjeković („Vajb“, „Akustikum“, „Terzze“) muzikom je počela da se bavi još u osnovnoj školi, kao član različitih vokalnih sastava. Tokom studentskih dana nastupala je kao član hora AKUD Španac sa kojim je imala brojne nastupe u zemlji i inostranstvu. Poslednjih par godina nastupa po inostranstvu na prestižnim kruzerima.  Učestvovala je i bila nagrađivana u više pevačkih takmičenja, a trenutno je najaktivnija u akustičnom sastavu „Terzze“ u kojem svira gitaru i peva uz koleginicu Vedranu Nikolić Vujić, i po saradnji sa mnogim poznatim beogradskim klupskim bendovima. (Coolares, Balkan express, Remake bend).

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika