Plejlista za studente

Sa oktobrom stižu i prvi kolokvijumi, a za samo par meseci će stići i ispitni rok. Zato smo istražili za vas koja vrsta muzike pomaže u učenju. 

Na sreću, postoje određeni muzički žanrovi za koje se pokazalo da povećavaju koncentraciju i motivaciju. Poznato je da je najbolji saveznik učenja muzika sa vrlo malo, ili bez teksta, a evo i koji žanrovi će vam koristiti:

1. Klasična muzika

Možda ste sada prevrnuli očima, ali klasična muzika dokazano poboljšava mentalne performanse. Zato pred sledeći važan ispit - svi Mocarta na ripit! 

 

2. Ambient i Chill

Postoje čitave plejliste koje nude sate i sate muzike za opuštanje. Elektronska muzika je poslednjih godina postala veoma popularna među studentima, a dobra vest je da je veliki deo nje zapravo odličan za studiranje.

3. Džez

Slično klasičnoj muzici, postoji velika šansa da vam se ne sviđa džez muzika - ili barem mislite da vam se ne sviđa. Međutim, to je možda i dobra stvar, jer je mnogo manje verovatno da ćete biti ometeni ovakvim zvukom. Pronađite sopstvenu varijantu džeza i možda vam baš ovaj stil olakša proces učenja. 

 

4. Zvuk prirode

Iako ste verovatno u svojoj sobi, pod neonkom proveli čitav dan - zvuci prirode mogu vas, bar u mislima, odvesti na neko drugo mesto. Mnogima zvuk ptičica, kiše, reke i cvrčaka odgovara daleko više od bilo kakve muzike. 

 

5. Instrumentali 

Ako vas nije lako poremetiti, onda možete sebi dozvoliti i neki poznati pop zvuk za učenje. Međutim, najbolje bi bilo da izaberete instrumentale koji samo zvukom nagoveštavaju o kojoj je pesmi reč, jer će vam manje odvlačiti pažnju. 

 

Dakle, sledeći put pre nego što otvorite knjigu, pustite neku dobru muziku i napravite atmosferu u kojoj ćete, barem delimično, uživati. 

Srećno u novoj školskoj godini i novom semestru! 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika