Blackstarkids protiv nasilja

Muzički odgovor na dešavanja u Kansas Cityju

Nakon što su stigli na scenu sa svojim debi albumom 2020, „Whatever, Man”, Blackstarkids su odmah postali oni koje treba pogledati. Manje od godinu dana kasnije, trio iz Kansas Cityija već se sprema za svoj drugi album, „Puppies Forever”. Nakon optimistične numere „Juno“ i  razigrane pesme „Flight Club“, Blackstarkids su se vratili da bi se pozabavili nepravdom u svom vatrenom novom singlu „All Cops Are Bastards“.

Ovo je treći singl koji je skinut sa njihovog predstojećeg albuma „Puppies Forever”, čije se objavljivanje očekuje 15. oktobra za  Dirty Hit.

Ova pesma je opisana u saopštenju za javnost kao „politička, pop-punk himna inspirisana anti-autoritarnim, izrazitim rep stavom koi je odgovor na policijsku brutalnost, zloupotrebu ovlašćenja i inherentno ugnjetavajuće sistema“.

„Živimo u Kansas Cityju, pa je nakon situacije s Georgeom Floydom bilo dosta gužve, pa smo otišli ​na nekoliko dana protesta i samo videli način na koji se prema ljudima postupa. Interakcije između policijske uprave u Kansas Cityiju i građana koji su samo mirno tražili pravdu i promene. U tom trenutku, samo se sećam, svi smo se nekako vratili u studio gde pravimo svoje stvari i sedeli smo i osećaj je bio tu. Znali smo da moramo nešto da kažemo o tome. "

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika