Frank Magnolia kaže: She Do What She Like

Trance blues na beogradski način

Pobednik CantOut by Rockstar Poletovog kantautorskog festivala iz 2018, Frank Magnolia, snimio je album „Night Rider“ u Hill River Studiju u Zemunu.

U medjuvremenu je odsvirao puno svirki po gradu i snimio jedan album a sada ga evo sa svojim drugim solo albumom „Night Rider“, kojim nastavlja putem trance bluesa. Na njegovom web-siteu piše: „Ovog puta smo dobili bubnjeve, kongre, šejkere i marake, i da, dobili smo kravlje zvono, dobili smo bas, uspravni bas, dobili smo bas bas, mi smo dobili debele električne gitare, džez gitare, klizne gitare i, naravno, zaštitni znak Magnolije dreadnaught sa 6 žica sa pun-and-pull-om, i dobili smo veštice i crkvena zvona, prevarante i loše devojke, alkohol i piće, romantiku i izdaju, želju i prevaru, a dobili smo i Telecasters i SG-ove, i prekoračena vintage cevna pojačala, lounge voodoo , mačji funk i root rock, pa čak i malo grmljavine".

Koliko mu je muzika drugačija, možda najbolje opisuje jedna od recenzija njegovog rada: „Frank Magnolia - Pravo iz pustinje u močvare, sa  prstima Devendre Banhart, izmučene duše Toma Vaitsa i stavom Lemmija, dolazi Frank Magnolia i njegov nesvakidašnji crossover delta bluesa, južne gotike i teškog roka. Ogoljen, sirov i loš do kostiju“. I time je stvarno mnogo rečeno o ovoj nesvakidašnjoj pojavi na beogradskoj sceni.

Producent ovog albuma bio je mladi i talentovani Srdjan Popov a video je rad Vukše Veličkovića koji je ovde koristio arhivski materijal.

Cover artwork albuma je rad Ivane Zotović a cover photo je snimio Ivan Butorac, u Joshua Tree, California.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika