Hayes & Y se ne predaju

Indie grupa uspešno savladala London

Hayes & Y su uzbudljiv bend koji već nekoliko godina postoji na londonskoj indie rock sceni. Poreklom iz Bugarske, dosta davno su se preselili u London u nadi da će uspeti da ponove uspeh iz svoje zemlje. Idući putem grupa kao što su  Kasabian i The Subways,  ovaj bend je stekao ozbiljnu reputaciju, a sponzorski ugovori sa raznim velikim trgovinskim kućama  pokazuju da im je zaista krenulo dobro.

 Kao bend koji je imao rasprodate  velike nastupe u Bugarskoj, na početku svoje londonske avanture morali su da se naviknu na male prostore za sviranje i negostoljubivu publiku, pa o svojim počecima u Britaniji kažu:

„Mi smo bili drugovi iz srednje škole i počeli smo da sviramo instrumente u isto vreme. Naša strast prema muzici i želja da se izrazimo kroz sopstvene pesme oduvek su bili naša pokretačka snaga. Zajedno smo naučili da sviramo i zapravo smo u grupi te 2014. odlučili da stvari shvatimo ozbiljnije i uložimo mnogo više truda u grupu”.

Na konstataciju britanskog novinara da mnogi međunarodni bendovi unose u svoju muziku elemente svog kulturnog nasleđa, a oni to ne rade, Hayes&Y odgovaraju:
„Svi mi slušamo modernu rok i pop muziku i ona ima veliki uticaj na ono što mi radimo. Da biste bili uspešni, morate znati šta publika želi da sluša. Naš cilj je oduvek bio da trenutno zvučimo relevantno u odnosu na najveće bendove i iz tog razloga nikada nije postojalo pitanje unošenja specifičnih bugarskih elemenata u pesme.”

Ovih dana su Hayes & Y izdali novi singl  „I Never Give Up” koji je već postigao zapažen uspeh.

Ovu grupu kao i razne druge izvođače iz svih krajeva sveta možete pratiti na našem TV kanalu WWM – World Wide Music.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika