Grafa – Грях, hit u najavi!

Na TV i radio stanicama MOBA i MUZZIK možete slušati najnovije hitove regiona

Vladimir Kirilov Ampov (rođen 21. jula 1978), poznat pod umetničkim imenom „Grafa“, je pevač, kompozitor i muzički producent. Rođen i odrastao u Sofiji, u porodici muzičara, Grafa je počeo da se bavi muzikom u ranoj mladosti. Prvi izlazak pred publiku imao je sa 10 godina, kada je zajedno sa roditeljima pred mnogobrojnom publikom otpevao pesmu „Mama, tata i ja“.

Grafa je 2012. godine napravio iskorak u bugarskom šou biznisu izdavši hit „Dim da me noma“. Pesma je nastala u saradnji sa pevačem Bobom i šampionom u bitboxu Pečenkatom. Singl je postavio rekord na bugarskim listama i bio je najslušanija pesma u godini objavljivanja. „Dim da me noma” postao je hit u susednoj Makedoniji.

Zajedno sa etiketom „Monte mjuzik“, Grafa je muzički producent prve sezone televizijskog formata „X-faktor“ Bugarska kao i autorskog muzičkog rijaliti programa „Intermediate Station“ – „ Muzička akademija“ U 2016. „Monte Music“ i BG Records producirali su muzičku televizijsku seriju „BG Version“ promovišući bugarsku muziku. Od 2017. godine, Grafa je trener u televizijskoj emisiji „Glas Bugarske“ (BTV).

Grafa je 2018. godine snimio i pesmu sa najpoznatijom makedonskom hip-hop zvezdom Slatkaristikom.

 

Vladimir Ampov - Grafa, foto: Facebook Official

 

Jedan od njegovih najpoznatijih zajedničkih projekata su pesme „Stolen Love” i „Can You Hear Me”, u duetu sa bugarskom pop zvezdom Marijom Ilievom. Grafa je sarađivao i sa Orlinom Pavlovom i Ljubomirom Kirovom na pesmi „Zaedno“ – dva najznačajnija bugarska umetnika nove ere. Singl je postao himna dobrotvornih projekata i kampanja. Grafa takođe često sarađuje sa umetnicima Monte Musica, uključujući Mihaelu Filevu, Iskratu, VenZi, Preyu i  Bili Khlapeto.

Najnovija pesma je malopre objavljena Greh (Грях) za koju verujemo da će, kao i sve što ova bugarska zvezda snimi, biti instant hit.

O ovoj svojoj pesmi Grafa kaže:

„Kada komponujem zamišljam slike, svetove, slike... Želeo sam da napravim „Greh" u potpunosti sa živim instrumentima. I tako sam otišao u veliki studio da snimim klavir i sviranje pesme mi je pružilo duboko zadovoljstvo i zadovoljstvo.

Napravio sam i aranžman za gudački orkestar sa više dubine i dinamike u melodijskim linijama. Reči su delo mog oca, Kirila Ampova. Za mene je ovo jedan od njegovih najlepših tekstova! Biću vam zahvalan ako podelite pesmu kako bi doprla do više ljudi da je osete i saosećaju sa njom, jer nas moć muzike menja do neprepoznatljivosti i čini nas iznutra nezemaljski lepima!“

Grafa je bio finalista, zajedno sa koleginicom Mihaelom Filevom i njihovom pesmom Aženda u konkursu za Muzzik Video Awards 2K21 u kategoriji NAJBOLJI POP VIDEO.

Ovu i sličnu muziku iz svih krajeva sveta možete da slušate na našim TV i radio kanalima World Wide Music (WWM) i MOBA.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika