Grafa ima celu Vasionu

 

Vladimir Kirilov Ampov profesionalno poznat kao Grafa, je pevač, tekstopisac i producent. Rođen i odrastao u Sofiji, u porodici muzičara, Grafa je počeo da se bavi muzikom u mladosti. Prvi javni nastup imao je sa 10 godina, zajedno sa roditeljima otpevao je pred hiljadama ljudi pesmu "Mama, tata i ja".

Njegov uspeh raste u inostranstvu - Grafa je prvi bugarski umetnik koji je sa pesmom "Vanilia" pogodio broj jedan na MTV-jevom World Chart Express-u.

Od 2008. je suosnivač muzičke kuće Monte Music, zaslužne za uspješne karijere mnogih umjetnika nove generacije u Bugarskoj. Etiketu čine umjetnici kao što su Mihaela Fileva, Denitsa Karaslavova, Rafael, Akaga, VenZy, Billy Hlapeto, Preyah itd. Grafa je muzički direktor i kompozitor mnogih pjesama debitantskog albuma Mihaele Fileve "Incognito".Kao producent nekih od najpopularnijih umjetnika u Bugarskoj, stoji iza mnogih bugarskih hitova u posljednjih nekoliko godina.

To što je muzički producent drugih izvođača ne sprečava Grafu da se penje na nove vrhove i učvrsti svoju poziciju najveće bugarske muške zvezde. Osim što je muzički producent, Grafa je tokom godina učvrstio svoju poziciju najuspješnijeg bugarskog izvođača današnjice.

Ove godine smo pisali o dva velika hita koja je ovaj umjetnik imao: u kolaboraciji sa popularnom pjevačicom Nikom pjesmu Alibi i vrhunski hit pod nazivom Fiasko koji je otpjevao s kolegom Tinom, a sada stiže, ni manje ni više nego Vasiona ilil na bugarskom Вселена, za koju je spot sniman na Grafinom koncertu održanom na nacionalnom stadionu Vasil Levski.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika