Poslednja – najprestižnija kategorija MVA festivala konačno je otkrivena!

Muzzik Video Awards festival konačno je predstavio sve nominovane u 17 kategorija

Danas je u Londonu otkrivena i poslednja, ujedno i najprestižnija kategorija čitavog festivala i evo kojih deset video spotova je u konkurenciji za titulu Najboljeg video spota 2021. godine:

Repetitor - Kroz vetar

Turbo Trans Turisti – Šimpanza

Porto Morto – Vreme je za čilanje

Dubioza Kolektiv – Space song

Rotko Stjuart - Igram sad

Artan Lili ft. Cane - Rokenrol posle rokenrola

Stereo Banana – Krindž

Funk Shui – Ne vreme

Zoi – Nirvana

Jonathan – Falling

Situacija na globalnoj sceni je slična onoj sa kraja sedamdesetih, početka osamdesetih, kada su kanali komunikacije (radio stanice i drugi mediji) bili korumpirani i pod uticajem velikih globalnih izdavača pa nova muzika i nezavisni autori nisu imali šansu, a pojavio se i video spot kao medij i njegov promoter MTV koji je preuzeo ulogu radija u promovisanju hitova.

To je uzrokovalo opštu popularnost engleskih muzičara i New Wave-a koja se u Evropi snažno reflektovala na jugoslovensku scenu, a podržano od strane filmskih i drugih umetnika rezultiralo je pojavom izuzetnih spotova i emisija. Tako je i čuveni Band Aid uključio združeni nastup naših muzičara u globalni TV prenos.

I danas je ponovo nezavisna nova scena SEE regije jedna od najzanimljivijih, pa u kombinaciji sa bitom Balkana može da postane i globalno zanimljiva. Put krče bendovi poput Dubioze Kolektiva čiji spotovi doprinose tom uspehu.

Zato je i MUZZIK otvorio kancelariju u Londonu kako bi omogućio globalnu prezentaciju muzičke i filmske scene SEE regije i TV kanala MUZZIK.

U tom smislu, Muzzik Video Awards festival biće upamćen kao jedini regionalni festival koji je prepoznao poteškoće sa kojima se alternativni muzičari bore, i prvi stao u red da medijski pogura izvanredne umetnike iz čitave SEE regije! Uz to, MVA ima za cilj da podstakne razvoj muzičke i filmske video industrije, ukazujući na sjajne, kratke muzičke filmove, kojima su umetnici vizualno podržali svoje pesme.

Publika ima šansu da se, barem na trenutak, oslobodi stiska Youtube algoritma i oseti svežinu koju pruža zvuk regiona.

Koncertnim promoterima i organizatorima festival MVA preporučuje nova imena sa muzičke scene i bendove koji će tek osvojiti region i svet.

Dosta su talenat, umetnost i kvalitetan zvuk bili underground i alternativa. Vreme je da fantastični umetnici postanu MAINSTRAM! Vreme je za restart!

Sada kada su sve kategorije „otključane“, trenutak je da se glasa. Podržite svog favorita i glasajte za video spot koji zaslužuje da odnese titulu najboljeg u svojoj kategoriji!

Evo linkova: 

Za nominovane u kategoriji NAJBOLJI VIDEO, možete da glasate ovde: https://mva2021.muzzik.tv/srp/najbolji-video/

Za nominovane u nekoj od 17 kategorija glasajte ovde: https://mva2021.muzzik.tv/

Neizvestan je ishod i ovo sad samo od vas zavisi, zato - GLASAJTE!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika