Predstavljamo pobjedničke spotove: Najbolji ANIMIRANI video: Dragomoir Nikolić za spot Kralja Čačka - Zemlja nije moj dom

Kako dolikuje Kralju Čačka: pjesma je prelepa, spot savršeno ide uz nju a publika i strućni žiri s pravom su ovaj spot izabrali za Najbolji ANIMIRANI spot na konkursu Muzzik Video Awards, MVA 22.23.

 

Kada je Kralj Čačka predstavio svoj singl i fantazmagorični video koji ga prati, djelo animatora Dragomira Nikolića, bio je to svojevrsni talas euforije među Marićevim poklonicima ali i stvorilo je novu publiku.

Pjesma ''Zemlja nije moj dom'' nastala je krajem 2019. godine, tjekom završne faze promocije albuma "Spusti svetlost na put". Naslov pjesme uzet je za naziv izložbe crteža Nenada Marića u galeriji DOB-a koja se održala iste godine, ali i za naslov zbirke pjesama koja je objavljena u izdanju Liberlanda.

"Zemlja nije moj dom" je bluz beskućnika, razočaranih, apatrida, usamljenih... ali i onih koji i dalje traže svoju šansu i pravu ljubav - "jedino ti mi značiš, zbog tebe sam još uvek tu, na krovu spasa ćemo naći jedno drugo - ako prođemo opasnost svu..."

Spot za pjesmu je animacija koju je uradio Dragomir Nikolić (evo još jednog od njegovih veoma zanimljivih animatorskih radova), montažer je bio Nikola Lukić, a direktor fotografije Uroš Stepić.

Kako dolikuje Kralju Čačka: pjesma je prelepa, spot savršeno ide uz nju a publika i stručni žiri s pravom su ovaj spot izabrali za Najbolji ANIMIRANI spot na konkursu Muzzik Video Awards, MVA 22.23.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika