Hoodooleen i nova zarazna stvar

Svojim nedavno objavljenim singlom i video spotom Robert James Hudulin uvodi nas u još jednu minimalističku crticu svog projekta Hoodooleen.

Deveta po redu pesma Together / Divided nosi prepoznatljivi stil korčulanskog autora i člana donedavno aktivnog benda Rolin Humes. Fokus pesme leži na vokalu i klaviru koji, po rečima publike i medija, mogu ozbiljno parirati vodećim svetskim izvođačima.

Projekt Hoodooleen pokrenut je 2019. godine s jasnom vizijom zvuka koji teži pop minimalizmu uz koketiranje s klasikom što Robert jako dobro uobličuje svakim svojim singlom. Robert se odmakao od ustaljenog formata albuma, a svakoj pesmi pristupa kao zasebnom projektu. Pesme su fokusirane na jednostavnosti, a opet snažne i jedinstvene, sve kako i priliči Robertovom stilu pisanja i muzike.

„Ovo je uvjerljivo bilo najduže snimanje spota do sad. Uz šminkanje i dogovore svih detalja izvuklo se 10 sati, što zaista nije ugodno s tolikom šminkom na licu. Ali s Tonijem je uvijek zadovoljstvo raditi i uvijek jedva čekam sljedeće snimanje iako već sad znam da mi za sljedeći spot neće biti nimalo lako. Također bi istaknuo i Filipa Vidovića, koji je napravio mix i master, za kojeg nemam dovoljno riječi hvale.”

Toni Mijač još jednom je pokazao da razume estetiku kojoj Hoodooleen teži te je ponovna saradnja rezultirala odličnim video spotom s ovim splitskim umetnikom. Za mix i master pesme zaslužan je Filip Vidović iz Matterhorn studia dok je šminku izvrsno osmislila i realizirala Ivana Lončar.

 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika