Ceo grad je njihov

Dečaci koje vole devojčice, to je dram

Ova mlada ekipa proglašena je  2019. Godine za najveće mlade muzičke nade,  posle toga su 2020 osvojili prestižnu nagradu Zadužbine „Milan Mladenović“ za pesmu „Daj mi sve“ i to u konkurenciji od 243 numere a takođe su i najmlađi ekskluzivci PGP RTS-a.

Grupu dram čine pevač i gitarista, neverovatno talentovani Stefan Aćimović, Marko Arizanović (klavijature, prateći vokal), Branko Dimitrijević (bas, prateći vokal), Pavle Savić (bubanj, elektronika, prateći vokal).

Na njihovom FB nalogu piše: „Dram, beogradski sint indi pop rokenrol bend debitovao je na sceni sa albumom „Nećemo promeniti svet'' u decembru 2019. Poznatiji kao bend koji svoje koncerte pretvara u igranke, dram pravi melanholičnu ali plesno orijentisanu muziku, povezujući različite svetove u jedno. Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji.

Uspešan debi album su najavili singlovi („Nije sve kao što izgleda'', „Sami'', ''Letnja'', „Daj mi sve'') i svojim simpatijama kod publike i kritike, otvorili put bendu na skoro sve velike festivale u zemlji, kao što su Exit festival, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Beer Garden, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF festivala, kao i na bine mnogih klubova širom Srbije.

Tokom 2021. godine, dram je izdao dva elektro singla „Vikend ubija" i „Ti me voziš", inače yugopatetičnu kosmičko-karmičku kolaboraciju sa Fantomom, koji zajedno sa lucidnim spotom predstavljaju uspešan eksperiment sa sintvejvom i elektronikom i dovode do hipnoze.”

Novi spot i pesma, kako oni često vole da kažu „baš za devojčice” ,ostaće vam dugo u pamćenju.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika