Jedni od finalista Muzzik konkursa MVA 2K21, grupa Dram, imaju novu pjesmu i spot

Oni svoju samostalnu koncertnu turneju nastavljaju  predstojećim nastupom u Sarajevu u subotu 27. maja a potom na zagrebačkom Beer festu 4. juna

 

Mladi karizmatični i autentični članovi beogradskog benda "Dram" nedavno su predstavili video spot za pjesmu "Posle 4" s njihovog drugog studijskog albuma "Previše svega" iz 2022. godine, koji je izdala PGP RTS.

DRAM: "U situaciji kada se duboko zagazi u noćnom provodu, gradu ili bilo gde, pa tražiš samo nove i nove vidove zabave i na taj način završiš budan i iscrpljen oko 4 ujutro - najbolje je da samo odeš kući, jer ništa dobro se neće desiti pred zoru u takvom stanju svesti.  O tome govori naša pesma "Posle 4",  treba znati stati, znati kada je kraj. Pozivanje dečka ili devojke, koji će ti uvek i sigurno odgovoriti na poziv/ otvoriti vrata a u nameri da se zabaviš - neretko ostavlja neke trajne, loše posledice... Poručujemo da je možda bolje to sve prekinuti, ne dopustiti ni toj osobi da zajedno sa tobom srlja dalje, u loše odluke. Uostalom, na ulici posle 4 ujutru ni susret sa osobama koje možete zateći u to doba (a ne idu na posao, u jutarnju smenu) - uglavom nisu najsigurnije ni bezopasne okolnosti... To smo pokazali i u video spotu, koji je uradila sjajna mlada ekipa na čelu sa Кostom Gligorijevićem (režija i montaža), Arsenijem Slavićem  (direktor fotografije, kolor i montaža), Lolom Aralicom i Anom Rusmir, kao producentkinjama. Zahvaljujemo našoj, sad već možemo reći redovnoj podršci - kraft pivari "Tchardak"iz Valjeva, i naša matična kuća, PGP RTS, odnosno Radio-televizija Srbije nas je takođe podržala i značajno pomogla u realizaciji ovog spota."

Članovi benda "Dram" - Stefan Aćimović, Marko Arizanović, Petar Blagojević i Nikola Grozdanić nedavno su nastupili na velikom koncertu benda "Buč Kesidi" u SPENS-u, a svoju samostalnu koncertnu turneju nastavljaju s nastupom u Sarajevu 27. maja, a zatim na zagrebačkom Bir festu 4. juna.

 

Stefan Aćimović, dram, foto: YT printscreen

 

Četveročlani sastav odmah po svom pojavljivanju privukao je interes publike u Srbiji i regiji, prije svega energičnim scenskim nastupima i izvrsnom svirkom, zatim specifičnom mješavinom glazbenih pravaca s kojima se igraju i pažnjom koju posvećuju tekstovima.

Bend "Dram" je 2020. godine osvojio regionalnu nagradu "Zadužbine Milana Mladenovića" za pjesmu "Daj mi sve", u konkurenciji među više od 200 pjesama. Ova regionalna nagrada dodjeljuje se za glazbeno stvaralaštvo koje odražava vrijednosti karakteristične za umjetničko nasljeđe Milana Mladenovića.

Nakon uspjeha debitantskog albuma "Nećemo promijeniti svijet" (PGP RTS, 2019.), u jednom od prvih medijskih objava povodom njihovog drugog studijskog albuma "Previše svega" (PGP RTS, 2022.), pod naslovom "Dram - pop glazba koja nam treba", navedeno je, između ostalog: "Pojavio se bend koji komunicira na srpskom jeziku a svira muziku po svetskim standardima...Pametnim i skladnim pristupom pesmi, osvojili su nas prvim albumom a ovih dana to ponovo čine....".

Sastav DRAM je vrlo aktivan u koncertnom smislu, sviraju kako u cijeloj Srbiji, tako i u mnogim gradovima regije, a pozivi za nastupe posebno su česti nakon njihovog prvog velikog beogradskog koncerta održanog u Domu omladine u jesen 2022. godine, te nakon koncerta u zagrebačkom "KSET"-u...

Momke iz benda "Dram" karakterizira izuzetno prijateljski odnos prema kolegama s glazbene scene, a posebno međusobna podrška glazbenicima koji su im generacijski najbliži. Često dijele pozornicu ili su jedni drugima podrška i redovna publika na svirkama... (Izvor: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika