Grupa dram ima novi album!

12. septembar je taj dan  - „Previše svega”  je tu

Beogradska grupa dram koju čine Stefan Aćimović (vokal, gitara), Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali), Branko Dimitrijević (bas, prateći vokali) i Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika) objavila je drugi album pod etiketom PGP RTS pod nazivom „Previše svega”. Njihov  debi album “Nećemo promeniti svet”, objavljen u decembru 2019. godine pod istom etiketom. Poznatiji kao bend koji koncerte pretvara u igranke, njihovu muziku karakteriše melanholična ali plesno orijentisana muzika koja povezuje različite svetove u jedno.

Ovaj album je „kolekcija najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Album je skrojen po koncepciji preopterećenosti introspektivnih osećaja, valovitih sintova i strmoglavih gitara u ambijentu elektronskih dubina“ kaže se u saopštenju grupe.

 „ Hteli smo da budemo ličniji sa tekstovima, da kažemo šta nam se sve dogodilo za ovih skoro 3 godine od izlaska prvog albuma, ali i da opišemo avanture koje nam nekako nisu bile za prvi album. Protekli koncerti, doživljaji iz bekstejdža, žurke po gradu, zajednička bendovska letovanja, sve su to neki momenti kada se događa upravo to – previše svega. Slično je i sa muzikom, promenili smo zvuk, sve je lepršavo, ima dosta sintova, uželeli smo se dugačkih tema na gitarama i klavijaturama. Baš smo jako eksperimentisali do te mere da, iako je kliše reći da nijedna pesma ne liči na prethodnu sa albuma, zapravo to je ovde slučaj. Trenutno smo u fazi snimanja spota za jednu od pesama, imamo baš strava ekipu. Jedva čekamo da vidite sve“ – kažu dramovci.

 

dram, Foto: Sofija Modošanov

 

Spoj nastao iz flerta moćnih gitarskih sekvenci, toplih retro sint fraza i četiri mačo vokala koja ležu preko bombastičnih bas i bubanj deonica, izdvaja dram kao jednu od najzanimljivijih novih mladih grupa u Srbiji. Bend je svirao uživo na festivalima kao što su Exit, Arsenal Fest, Belgrade Beer Fest, Špancirfest u Varaždinu, Dev9t, lude Kišobran žurke, MMF festivala i još mnogim drugim.

Ovi mladi, talentovani i ambiciozni ljudi napreduju svakim svojim objavljenim materijalom, svakom svirkom i koncertom i nama je pravo zadovoljstvo da ih pratimo na tom putu.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika