Nova Baltazarova pjesma, mirna, kontemplativna i sofisticirana, udružena s video spotom dubokim u značenju i pitanjima koja postavlja, naći će se na Muzzik FM kanalu TIK TAK kako bi vas potakla na razmišljanje i preispitivanje

Žestoki Baltazar u svom su hard rock izdanju nakon dva albuma i podosta singlova, u beskompromisnoj maniri moćnog zvuka, s posljednjim singlom ‘Ne vraćam se’ najavili izdanje trećeg autorskog uratka koji će pod etiketom Dallas Records izaći krajem ove godine.

Osim žestokih riffova i zarazne energije, u svojim tekstovima uvijek ostavljaju poruku koja može pronaći svoje mjesto u kontemplativnim mislima svakog slušatelja, nudeći izbor do samoga sebe, do svog odgovora, i do svoje istine.

Novi singl sigurno je dokaz da najbolje „laganice“ često dolaze od hard-rock bendova pa tako i Baltazar novim ‘Putevima‘ otvara vrata mirnijim, kako u tekstu kažu, kapima vode i ulaze u još jednu duboku introspektivnu razinu pojedinca koji preispituje, istražuje i putuje energetskim, neopipljivim tokovima svog življenja.

Autor glazbe i teksta Tonči Horvat Hus, u svom rukopisu, u čitkoj jednostavnosti pokazuje svoje duboko introspektivno lice i kaže:

    U moru životnih previranja postoje izbori koje uvijek sami slijedimo. Na tom putu naziru se oni opipljivi, „zemaljski“ putevi kojima čvrsto kročimo, a s druge strane nalaze se i oni putevi intuitivne prirode koje osjećamo, kojima se predajemo, koje volimo, živimo, i s kojima se družimo. Ti putevi, te ceste nisu možda uvijek iste, različite su, jer svatko odabire svoj smjer na nekom životnom raskrižju, ali nas upravo u toj različitosti, putevi neopipljive prirode uvijek vode na kraj ili početak nekog stvaranja, nekog spoja. Tako stižemo na destinaciju, a destinacija je upravo to naše putovanje! U tom otvorenom prostranstvu svakojakih uživanja ispreplićemo se, pronalazimo se kao dvije kapi vode koje se prepoznaju, koje raspoznaju nas, otvaraju, združuju, i kreiraju svijet na putu tog unutarnjeg odrastanja.

 

Baltazar, foto: Facebook Official bgrupe

 

Aranžman zajednički potpisuje cijeli Baltazar u čijem su sastavu Tonči Horvat Hus, Leo Anđelković, Danijel Teodorović i Damir Medić, producenti pjesme su Hus i Leo, snimatelji Mario i Zvone Domazet, a snimljena je u DM Audio i Sound Station Studio.

Vizual pjesme ovoga puta prepušten je intuitivnoj razini nekog neočekivanog, i sasvim spontanog trenutka, gdje samo tako i nastaju najbolje stvari. Gledajući uradak Dr. Zirija Younsija o crnim rupama, Husu se instinktivno dogodio spoj zvuka i slike, gdje je spoznaja odigrala glavnu ulogu u tom trenutnku, i sve se poklopilo.

Promatrajući u cilju istraživanja tko smo, odakle dolazimo i kamo idemo, gledamo fantastičan istraživački rad Dr. Zirija Younsija, jednog od najpriznatijih astrofizičara, fizičara, i matematičara današnjice s prestižnog University College London. Dr. Younsi na raskrižju između teorije i promatranja razjašnjava mikrofizičke procese koji se tamo događaju, omogućavajući ograničenjima ključnih svojstava crnih rupa, kojima se primarno i bavi, da sve dovodu do spoja znanosti i glazbe. U trenutku sve je bilo jasno, spot je gotov. Dr. Younsi je upitom za korištenje njegovog autorskog uratka za vizualizaciju singla ‘Putevi‘ bio u cijelosti otvoren, i iskazao potpuno zadovoljstvo što glazbenici prate znanost, te vide poveznicu koja je upravo različitim „nespojivim“ putovima, dovela do tih istih puteva u spojivu cjelinu.

To je ujedno i dokaz, kako i sam tekst pjesme kaže, da iako su putevi u nekoj poznatoj stvarnosti vrlo različiti, putevi su ipak na nekoj drugoj razini postojanja isti, i tu sve je povezano, i sve se spaja, poručuje Baltazar ekipa i poziva da vas ovaj petak ‘Putevi’ dovedu u Hard Place. (info: promo)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika