DRAM predstavili spot za pesmu sa novog albuma

“Pesma za V. govori o zaljubljenosti, o toj potpunoj i snažnoj omamljenosti usled jakog emotivnog naboja”

Nakon promocije drugog studijskog albuma (“Previše svega”, PGP RTS, oktobar 2022.), a u susret prvom velikom beogradskom koncertu koji su zakazali za 21. oktobar u Domu omladine Beograda- DRAM je danas u podne objavio video spot za baladu “Pesma za V.”

Radi se o jednoj od najsentimentalnijih pesama autorskog dvojca ovog benda- Stefana Aćimovića i Marka Arizanovića.

DRAM: “Pesma je nešto depresivnija po atmosferi od ostalih numera na novom albumu, “jesenje” je obojena. Govori o zaljubljenosti, o toj potpunoj i snažnoj omamljenosti usled jakog emotivnog naboja. Zbog spoznaje koliko to osećanje može biti intenzivno i sveprisutno, a zapravo je emocija koja nastaje pre (i razlikuje se) od ljubavi- čovek ponekad traži način za izmeštanje iz tog stanja, plašeći se da će mu ugroziti svakodnevnicu, normalno funkcionisanje. Zaljubljenost predstavlja haos za onoga koga pogađa, te kada smo zaljubljeni, mi ne znamo šta nam se sve zapravo događa, nismo pri sebi. Jedino što možemo i što poručujemo ovom pesmom je- da se prepustimo tom divnom osećanju, toj “ludoj vožnji” i slatkoj omamljenosti. Ništa se tu mi ne pitamo, nema mesta za racionalizaciju i zato “lirski subjekt ostaje zaljubljen i zarobljen u pokušaju da odmah dođe do osećanja ljubavi…”

Režiju video spota “Pesma za V.” potpisuje Maja Janković, direktor fotografije je Džejlan Ibrahimović.

Prvi album grupe DRAM, “Nećemo promeniti svet“ (PGP RTS, 2019.) je odlično prihvaćen, a dobitnici su i priznanja Zadužbine „Milan Mladenović“ (2020, za pesmu „Daj mi sve“).

 

dram, Foto: YT printscreen

 

O novom studijskom materijalu “Previše svega”( PGP RTS, oktobar 2022.) , momci iz grupe DRAM kažu da se radi o  „kolekciji 11 najpatetičnijih, anksiozno- nezrelih i plesno- depresivnih pop pesama, o dražima i strahovima mladosti. Album je skrojen po koncepciji preopterećenosti introspektivnih osećanja, valovitih sintova i strmoglavih gitara- u ambijentu elektronskih dubina…“

Nakon tri pesme koje su pre objavljivanja drugog albuma izbacili kao singlove (“Vikend ubija”, “Ti me voziš” i “Ceo grad”) pred nama je spot za četvrtu numeru sa novog albuma grupe DRAM- baladu “Pesma za V.”

DRAM (Stefan Aćimović, Marko Arizanović i Nikola Grozdanić):

“Nadamo se da će se publici dopasti naše nove pesme i da će uživati- makar onoliko koliko smo mi uživali i radovali se dok smo ih stvarali i snimali. Sada se najviše radujemo susretu sa publikom, brojimo dane do petka 21. oktobra- Dom omladine i naš prvi,veliki koncert! Dođite da zajedno pevamo, radujemo se, slavimo život i ljubav, da uživamo- svi ste pozvani!”

Osim kao fizičko izdanje (CD), album “Previše svega” grupe DRAM dostupan je, kao i ostala izdanja PGP RTS-a i na vodećim svetskim digitalnim platformama za distribuciju muzike.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika