Poziv na ples!

Keni nije mrtav, jedan od koncertno najaktivnijih bendova u regionu, objavio je svoj debi album „Ajmo da plešemo“.

Ovaj gitarski trio postao je prepoznatljiv po kombinaciji svojih energičnih nastupa, dobrih žurki i atmosferične lirike koja opisuje svakodnevnicu običnog čoveka u svojim dvadesetim, zatečenog u ovom vremenu.

Album, sastavljen od deset pesama, predstavlja celinu raznih poruka i priča autora i pevača benda Mateje Đokića, praćenih iskrenom rokenrolom svirkom. Turneju povodom objavljivanja albuma, Keniji su otpočeli krajem oktobra, kao specijalni gosti na rasprodatom koncertu i promociji albuma benda Joker Out u kultnoj „Cvetličarni“ u Ljubljani.

Pored Mateje (autor, vokal, gitara) članovi grupe Keni nije mrtav su Matija Pešić (bas, vokali) i Sava Tomić (bubanj, controller, samplepad) koji je većinskim delom i producent albuma, uz neizmernu pomoć i saradnju benda sa Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem na nekoliko pesama. Izlazak albuma prati i VHS spot za naslovnu numeru „Ajmo da plešemo“, a Keniji su trenutno posvećeni svojoj „never-ending“ turneji, snimanju spotova kao i promociji albuma.

„Pozivamo vas da zajedno plešemo na vetru, da gledamo visoko i želimo još jače!“, poručuje bend. Keniji nastavljaju turneju nastupima u Beogradu (13.11.), u Bijeljini sa grupom Repetitor (20.11.), Novom Sadu (27.11.) a uskoro će biti objavljeni i datumi nastupa u Nišu, Sarajevu, Mostaru kao i u Kruševcu, inače rodnom gradu članova benda.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika