Evo kako zvuči "Večer"

U svetu „vakcinisanom“ od luksuza, bezbrižnog i opuštenog uživanja u punoj emociji, dolazi nam novo muzičko postignuće, taman pred sezonu hladnih severaca, saradnja koja nije mogla biti očekivanija i logičnija.

Anita Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas i Boris Štok se napokon susreću u pesmi u kojoj ne nedostaje privlačnosti i naboja. Odavno poznate po nadrealno lepom pristupu muzici i uzimanju savršenih mera svakoj pesmi, Anita i Meri skrojile su ovu uzbudljivu posvetu intimnom trenutku.

Radi se o pesmi „Večer“ u kojoj su zamislile upravo Borisa Štoka kao muški vokal. Nastavak njihovih kompozicijskih rešenja svesrdno je uhvatila u mrežu Ines Prajo i oblikovala trenutak jednog dela dana, onog plavičastog dela u kojem se java pretvara u snove, u kojem dan samo što se nije prepustio večeri...

Trenutak u kojem stanemo, a ne bismo želeli stati... Trenutak u kojem ne bismo hteli kraj, a gotovo je... „Večer” je pesma onog treperenja u stomaku koji se ne vidi i ne čuje, onog koji prostruji celim telom i poput kratkog spoja na tren zaustavi vreme... U kojem se pitamo: „I vredi li išta, jer nisi mi ništa, ako nisam ti sve “.

Pesma je dobila svoju drugu dimenziju ovom vokalnom saradnjom unutar dugogodišnje veze koju imaju sa producentima Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom a koju su Anita i Meri već dugo priželjkivale da čuju.

Anitin izuzetan vokal i interpretacija u baladi kao što je ova, tik uz  tako sugestivne i uzbudljive boje glasa Borisa Štoka, tako da su neminovni žmarci koji prožimaju slušaoce kad ih dožive zajedno uz Merin kristalni šapat koji zaokružuje muzičku sliku, koju u vizuelnom delu nadograđuje vizija reditelja Radoslava Jovanova Gonza.

„Volimo saradnje kroz koje na umetničkom nivou osetimo izazov i jedni drugima imamo šta reći. Borisov rad jako volimo, pratimo ga već dugi niz godina i ljubiteljke smo njegovog vokala i izražaja, tako da nam je bilo itekako drago što je pristao da bude deo Večeri.“ rekla nam je Anita, a Meri se nadovezala na njihove planove:

„Album planiramo objaviti do kraja godine, ovo nam je sedmi singl sa tog albuma, a trenutno se radi na dizajnu covera albuma i dovršavaju se još neki miksevi. Sve ovo vreme smo čekali pravo vreme, a izgleda da je ono kad odlučimo da jest, pa smo hrabro krenule i raduje nas da zaokružimo našu priču u celinu long-play-a.“.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika