„Osloni se na nauku” poručuje Kilo Tzar

Rambo Amadeus uz podršku Britanske ambasade u Podgorici i UNICEF-a

Evo nam novog iznenadjenja iz „štaba" Ramba Amadeusa - fenomenalni spot i pesma koji su uradjeni u kampanji UNICEF-a i britanske ambasade u Podgorici a podrška su, kako Rambo Amadeus kaže, „borbi sa teškoćama u koje je zapalo čovječanstvo − globalno zagrijavanje, zagađenje vazduha, tla i okeana, pandemija COVID-a-19 − izazvane isključivo nedovoljnim oslanjanjem na blagovremene naučne procjene".

„Prije pet vjekova vlasti su proganjale naučnike, a Đordano Bruno, matematičar i astronom, spaljen je na lomači zbog tvrdnje da se Zemlja okreće oko Sunca. Opasnost današnjice leži u tome što se naučni dokazi i naučne procjene dobrim dijelom ignorišu, a naš je zadatak da takvo stanje svijesti mijenjamo" – reči su UNICEF-ovog ambasadora dobre volje Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, povodom izlaska njegovog novog spota i pjesme You Can Count on Science (Možeš se osloniti na nauku).

Pesma govori o značaju prirodnih i društvenih nauka za razvoj čovjeka od praistorije do danas i podseća da ljudi mogu da sanjaju, pogađaju, ignorišu činjenice, sumnjaju, izmišljaju i veruju u šta god hoće, ali da se samo naučnom metodom može dokazati šta je tačno. 

Darko Vlaović, vizuelni umjetnik i dugogodišni saradnik Kilo Tzara, uradio je animirani spot za ovu numeru. 

Ne sumnjamo da će vam se spot svideti i da ćete posle gledanja pevušiti refren, zarazan je!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika