Radio Aktiv je aktivan!

Nakon singlova Zašto ne pokažemo djeci i Neki bolji svijet Radio Aktiv nastavlja da korača prema trećem studijskom albumu!

“Mislim da stihovi refrena (daleko od svega, sveg što sanjali smo / sve je kako treba, a ništa nije isto) dobro opisuju trenutak u kojem se nalazimo i zaokružuju poruku pjesme.” – o numeri je rekao njen autor Branimir Čubrilo.

Radio Aktiv je autorski bend osnovan 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomešanim s različitim stilovima. Dvostruku titulu najboljeg mladog benda Hrvatske na najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF, HR Demo Klub) 2011. godine krunisali su odlično prihvaćenim singlovima “Vrtimo se” i “Svaku noć, svaki dan” te debi albumom “Grije nas isto sunce” (2012.), u izdanju Aquarius Recordsa i Spone. 2013. godine zaslužuju nova priznanja struke te osvojaju nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji “Novi izvođač godine” te “Fender Mega Muzika” nagradu za najbolji mladi bend. 2015. objavljuju drugi studijski album “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona), koji je odlično prihvaćen kod radijskih urednika, publike i muzičkih kritičara te donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvenac.

Singlovima “Zašto ne pokažemo djeci?”, “Neki bolji svijet” i “Daleko od svega” Radio Aktiv okreće novu stranicu u svojoj karijeri, nastavljajući s radom na novim materijalima za treći studijski album. Bend je koncertno aktivan i može se pohvaliti klupskim i festivalskim nastupima širom Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije.

Poslušajte novu pesmu Daleko od svega u nastavku:

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika