EYOT nam sprema spektakl 16. decembra

Muzika sastava EYOT je dobila sjajne recenzije širom sveta u značajnim muzičkim časopisima i portalima a imali su i emitovanja na radio stanicama kao što su BBC, Radio France, NDR, WNYC, itd.

EYOT je osnovan 2008. godine u Nišu, u sastavu: Dejan Ilijić – klavir, Miloš Vojvodić – bubanj, Marko Stojiljković – bas i Slađan Milenović – gitara. Njihova muzika predstavlja eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike, impresionizma i romantizma, ćvrsto se oslanjajući na tradicionalnu muziku Balkana i istočne Evrope, ostvarujući pravu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada.

Pobednici su takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcase 2012 takmičenja (Kan, Francuska), najznačajnijeg muzičkog sajma na svetu. Nakon toga usledili su nastupi u više od dvadeset zemalja širom sveta: Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kina, Češka, Nemačka, Grčka, Velika Britanija, Francuska, Litvanija, Poljska, Rusija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Hong Kong, Japan, Južna Koreja, Švajcarska, Slovenija, Slovačka, Italija, UAE, Turska i Srbija.

Radujemo se njihovom koncertu u Domu omladine!

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika