„Izvini“ – novi singl Mikija Radojevića

Frontmen, pevač i autor većine pesama kultnih pank sastava Čovek bez sluha i Six Pack, Miki Radojević, poslednjih godinu dana se posvetio objavljivanju solo pesama.

Solo stvaralaštvo je sjajna prilika da ovog respektabilnog pankera, publika upozna u novom svetlu. Grupe Čovek bez sluha i Six Pack su, tokom više od četvrt veka postojanja, uspele da steknu reputaciju uvaženih pank bendova, koje publika sa prostora bivše Jugoslavije bezrezervno podržava i prati.

„Bliži se dve godine kako je svet zauvek izmenjen i kako se ova činjenica najnegativnije moguće odrazila na muzičku industriju. Stvaralačko biće u meni i gomila emotivnih mailova koje sam dobijao od postojeće fan baze nisu dozvoljavali da dignem ruke od dvoipodecinijske karijere i izlaz sam pronašao u samostalnom pisanju, komponovanju, sviranju i snimanju pesama. Ohrabren sjajnim reakcijama, odlučio sam da sve to ozvaničim i podignem na ozbiljniji nivo.“

 

Pesma „Izvini“  govori o iskustvu pojedinca nakon mnogih društvenih i socijalnih turbulencija kojima je izložen. U muzičkom smislu, ovo Mikijev iskorak iz prepoznatljivih žanrovskih okvira:

„Izvini - je najskuplja reč u srpskom vokabularu, a sama pesma tekstualno je ono što se od mene i očekuje; neposredna i iskrena, otvorena za identifikaciju, bilo da ste milioner ili prosjak, sve dok ste ispravan čovek. Muzički i produkcijski, iako je u zagrljaju melodičnog pank roka, ona prati trenutne standarde i flertuje sa industrialom. Sveukupno je svakako smatram svojim krupnim korakom napred.“

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika