Šta je Strepnja za Šajzerbiterlemon

Nova numera je ujedno i najava za dugoočekivani, drugi studijski album benda!

U nesrećnom slučaju da još uvek niste čuli za njih - Šajzerbiterlemon je garažni rok bend koji je nastao još 2014. U martu iste godine su imali svoj prvi nastup sa grupom Vizelj i svirali su pred tri stotine ljudi.

Svoju prvu svirku opisali su rečima: ...Nije radila gitara. Nismo baš ni znali da sviramo. Bile su šutke. Posle nas je svirao Vizelj. Još se čeka da ponovo sviramo sa njima u Beogradu. Tip iz kluba nam nije dao ni dinara. Ekipa iz Vizelja je popi*dela. Mi nismo. Naivčine.

Sedam godina kasnije, reklo bi se da se mnogo toga promenilo: postavka benda je drugačija, danas njihove pesme imaju na desetine hiljada pregleda i definitivno znaju da sviraju (i to još kako!). 

Ono što je ostalo isto je ljubav prema muzici, a iz te ljubavi nastaju pesme koje publika uvek rado dočeka. Upravo takva je i nova pesma "Strepnja". 

"Strepnja" je nastala još 2019. godine, uoči nastupa na Hali Gali festivalu. Tada je po prvi put uživo izvedena, i to u proširenoj postavi: sa Andrejem Mladenovićem i Pavlom Trifunovićem. Dve godine kasnije, u sklopu novog albuma, konačno dobija studijsku verziju. 

Dva video spota koja prethode ovom novom, su spotovi za pesme Metak i Mrak, a obe numere su deo debi albuma ove grupe - "Iza naših zidova". Video spot za pesmu "Mrak" je i pobednik u kategoriji za najbolju kameru na našem Adria Music Video Awards 2020 takmičenju. 

Prijava za Music Video Awards 2k21 traje do 15. januara, te će se njihova nova pesma možda naći u konkurenciji i ovoga puta!

Drugi album možemo očekivati u proleće 2022. godine, a evo kako izgleda novi spot:

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika