Zvuk dana: Olivera Popović

Vesela muzika koja će ugrejati ovaj utorak!

Slični zvukovi, slični bitovi, slični vokali i slična muzika – nekada se čini da Youtube uvek istu  muziku predlaže. Zato je pravo osveženje kada naletite na umetnika poput Olivere i kroz zvučnike izlaze potpuno drugačiji tonovi.

 

Olivera Popović nije novo ime na muzičkoj sceni, mnogi su čuli njen glas još 2006. godine kada je kao šesnaestogodišnjakinja osnovala svoju power pop grupu Pop Ups. Muzika je zanima još od malih nogu! Tata ju je naučio da svira gitaru, a ona je nakon samo par dana napisala svoju prvu pesmu.

Ona je i profesorka engleskog jezika (jer muzika, nažalost, još uvek ne plaća račune), ali Olivera kaže da se zna šta je prioritet. Mnogi umetnici se trude da što češće stvaraju na engleskom, ne bili se približili široj publici, ali to nije slučaj sa Oliverom. Njene pesme su isključivo na maternjem jeziku a ona kaže  da je to zato što je  srpski bliži njenom unutrašnjem svetu. 

Olivera sve radi sama! Piše tekstove, komponuje muziku, zakazuje nastupe i organizuje apsolutno sve što je potrebno. Proizvod njenog stvaralaštva su pesme koje ostaju u ušima dugo nakon prvog slušanja.

Teme i tekstovi njenih pesama su vrlo neobični i upravo to je razlikuje od ostalih pop umetnika. Nedavno je objavila tri pesme, i definitno je donela vedrinu ovim tmurnim danima.

Načuljite uši, pojačajte zvuk i prepustite se Oliverinoj magiji.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika