Ti, ja i moja mama zajedno u Maloj sobi

Novi singl zagrebačkog dua

Vreme koje smo proveli u karantinima, samoizolacijama, daleko od prijatelja, gužvi, druženja i masovnih okupljanja, promenili su nešto u svakome od nas, hteli ili ne hteli to da priznamo. Od nekih ljudi smo se udaljili, s nekima postali bliskiji ali je svet svakako postao drugačije mesto za ovih nekoliko godina.

To primećujemo u svakom segmentu života oko nas a u muzici je to uvek mnogo jače i bolje vidljivo.

U tom smislu, mnogi muzičari su, manje ili više promenili vizuru, pravac, boje svog zvuka: neki su grublji i glasniji ali je većina zašla u vode samoispitivanja, presabiranja i, zašto ne, filozofiranja. Grupa „Ti, ja i moja mama“ u  svojoj novoj pesmi uspela je da prikaže pozitivan i samoiscjeljujući pristup samovanju. Novi singl “Mala soba” je jedna introspektivna pesma koja govori o stanju zamora, padu energije i potrebi da se povučemo i sami sa sobom se potrudimo da umor i zasićenje životnom rutinom promenimo u nešto dobro i korisno.

Ana Opalić potpisuje muziku i tekst, dok joj se u aranžmanu pridružio producent Konrad Mulvaj, zaslužan i za miks. Mastering je odradio Pavle Miholjević.

„Kako su se društvene prilike i prakse promijenile, izmijenio se i naš zvuk. Svakim novim izdanjem zvuk benda Ti, ja i moja mama je drugačiji: od prvog ep-ja „Gurni me u valove“, preko albuma „Teška kao dno” do novog singla „Mala soba” koji najavljuje minimalistički pristup zvuku i aranžmanima pjesama”, rekle su članice benda Ana Opalić i Martina Zvonić.

Ova pesma je spora, fina i blaga, možda će i vama pomoži da neke svoje umore i rutine preispitate i promenite.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika