Parni Valjak objavio reizdanje pesme Ponovo

Oproštaj od nenadmašnog frontmena

Parni Valjak, hrvatska supergrupa, jedna od najznačajnijih na ovim našim prostorima, s tugom se oprostila od svog frontmena i neprevaziđenog pevača i zabavljača koji nas je napustio pre nekoliko dana, Akija Rahimovskog, objavljivanjem pesme „Ponovo“

Prema dogovoru, ovih dana je bilo u planu snimanje spota za ovu njihovu pesmu i time bi najavili novu turneju Parnog Valjka i izlazak novog albuma. Na žalost celog našeg regiona, Akija više nema i ovo je posthumna oda velikom pevaču.

Stihove i muziku za ovu pesmu potpisuje Husein Hasanefendić Hus koji je s Akijem činio savršenu simbiozu, zahvaljujući kojoj su bezvremenske pjesme Parnog valjka radovale i činile srećnima mnogobrojne generacije slušalaca.

Croatia Records i Parni valjak su u spomen na Akija pokrenuli inicijativu kojom su se na poseban način opostili od neponovljivog pjevača: više od 150 radiostanica širom regije emitovalo je singl „Ponovo“ tačno u 15:00 sati, u trenutku sahrane velikog pevača i time odali počast ovom muzičkom velikanu.

Najznačajniji rock bend naših prostora se pesmom „Ponovo“ oprostio od čoveka kome je muzika bila život, koji je svojom beskrajnom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena i uzor generacijama muzičara.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika