Voodoo Popeye - OTMIČAR II

Lamperija uzvraća udarac

Čuveni reper iz Zemuna, pesnik i romanopisac Radenko Stojanović poznatiji kao Vudu Popaj , koji se proslavio devedesetih, objavio je nastavak legendarne sage o Mišel Fajfer sa prvog albuma, pesmu „Otmičar II (Lamperija uzvraća udarac). Muzički aranžman kao i režiju muzičkog spota potpisao je Marko Kovač.

„Pesma je svojevrsni nastavak sage sa Mišel Fajfer sa prvog albuma, osvežena savremenim okolnostima i današnjim aktuelnostima. Želja i ideja nam je bila da adaptiramo jednu od, po mišljenju publike, najduhovitijih hip-hop pesama (pa i šire), i udahnemo joj neki novi život, a da kroz vrcavu animaciju u spotu ispratimo sve zanimljivosti iz teksta pesme“ izjavio je Vudu Popaj.

Višenagrađivani umetnik, posle duže muzičke pauze, zajedno sa drugarom multimedijalnim umetnikom Jovanom Petrovićem prošle godine je objavio album „Mantriks“ za izdavačku kuću Multimedia Music. Jovan je autor muzike i producirao je ovaj album sa koga su objavljeni singlovi „Alo brate” i „Avatar”.

„Mantriks” odslikava stanje stvari u našem društvu – poručuju autori ovog rep-rok izdanja. – Daje naznake budućeg kretanja, a publici otvara perspektivu vremena u kojem živimo, kao mantru svakodnevnog uticaja sistema na ljude preko željene matrice, o čemu bi i sam naslov albuma trebalo da govori” završava Vudu.

Ovo je sedmi po redu, studijski album u bogatoj karijeri ovog autora. Široj publici postao je poznat kroz kompilaciju Crni je zvuk za svaki struk”(1997.) na kojoj se našao sa numerama „Otmičar” i „Karantin” koje su postali instant hitovi. Iste godine objavio je i svoj prvi album „Voodoo Epopeye” i dobio svoju prvu muzičku nagradu.

Evo spota, čekali smo ga neko vreme, uživajte!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika